Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Szexrabszolgaként tartotta nevelt kislányait

2001.07.31. 18:11
Erőszakos nemi közösüléssel gyanúsítják azt a Veszprém megyei férfit, aki feltehetőleg éveken át erőszakolta két kiskorú nevelt lányát. A harmincéves apukát akkor jelentette fel a felesége, amikor négyesben akart a beteges élvezeteinek hódolni. A szexrabszolgaként élő lányok egyike még naplót is vezetett, de elégette.
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy éveken keresztül létesített nemi kapcsolatot kiskorú nevelt lányaival. Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: a bűncselekményre az egyik kisvárosban két héttel ezelőtt derült fény, amikor a harmincéves férfi arra kérte a feleségét, hogy két lányával együtt elégítse őt ki. Az édesanya ekkor elmenekült otthonról, és feljelentette az urát.

A gyanúsított tavaly házasodott össze a nővel, de már nyolc éve éltek együtt. A kapcsolatba az édesanya két kislányt hozott, közös gyermekük - egy kisfiú - öt évvel ezelőtt született. A problémák három évvel ezelőtt kezdődtek, ekkor erőszakolhatta meg először a két lányt. Az egyik gyermek akkor még tizenkét év alatti volt, a másik kislány pedig már betöltötte a tizenkettedik életévét. Az elmúlt évek során szexrabszolgaként tartotta őket, amiről az egyik gyerek naplót is vezetett. Ezt az édesanya megtalálta, de az írást később a lány elégette.

A lányok meg voltak félemlítve

A rendezett anyagi körülmények között élő családban a gyerekek féltek az apjuktól, ezért nem mertek beszélni a történtekről. A pszichológusi vizsgálatoknál kiderült, a lányok minden valószínűség szerint igazat mondanak. A gyanúsított ennek ellenére tagad.

Nemi erőszakot a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel sújthat. Itt azonban súlyosbító körülményről is szó van, hiszen tizenkét év alatti áldozata is van a bűncselekménynek. A bíróság indokoltnak tartotta a férfi előzetes letartóztatását, így a nyomozás lezárultáig és feltehetőleg a bíróság ítéletéig rács mögött marad.