Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Huszonnégy raklapnyi számítógépet lopott az országos szervezésű banda

2007.06.19. 15:23
Megkezdődött a bírósági tárgyalása annak a bűnbandának, melynek tagjai másfél éve Szombathelyen ellopták kamion utánfutóját, benne huszonnégy raklapnyi személyi számítógéppel

A Vas Megyei Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett lopással és más bűncselekményekkel vádol számítógépek 18 embert. A férfiak tavaly januárban a vád szerint több tízmilló forint értékben loptak el számítógépeket.

A nagy értékű rakományt gazdái Székesfehérvárról akarták Hollandiába szállítani, de a kamion Szombathelyen meghibásodott. Emiatt a vontatót szervízbe vitték, s erre az időre a vontatmányt egy telephelyen állították le.

Megneszelték a szállítmányt

Az értékes szállítmányról a vád szerint egy győri férfi is értesült, aki ezt követően soproni, szombathelyi és budapesti ismerősei segítségével megszervezte a 66 milliós áru ellopását. Ehhez először Budapesten elkötöttek egy vontatmány nélküli kamiont, majd azzal a fővárosba vitték a rakománnyal teli utánfutót.

Az árut egy fővárosi raktárban akarták elhelyezni, ez azonban nem ment zökkenőmentesen, olyannyira nem, hogy a hatóságok rövidesen a nyomukra akadtak. Az ügyben a közelmúltban elkészült a vádirat, s a 18 vádlott büntetőpere a mai napon megkezdődött a Vas Megyei Bíróságon.