Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elengedték a szombathelyi gyilkosság gyanúsítottját

2008.09.02. 09:44
Kommandósok fogták el a múlt héten a két évvel ezelőtti szombathelyi garázssori gyilkosság gyanúsítottját, akit azonban az őrizetbe vétel után három nappal elengedtek, mert az ügyészség nem kezdeményezte előzetes letartóztatását - erősítette meg a Független Hírügynökségnek kedden a Vas Népe információját Tánczos István, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese. Az osztrák-magyar állampolgárságú férfi továbbra is gyanúsított, DNS-mintáját összevetik a helyszínen talált nyomokkal.

Egy 70 éves férfit 2006. szeptember 26-án holtan találtak a saját garázsában működő itallerakatban, a rendőrség azóta is kereste a gyilkost. A jelenlegi gyanúsított csak a közelmúltban került képbe, egy tanú vallomása alapján. Erről azonban további részleteket nem árul el a rendőrség.

Az osztrák-magyar kettős állampolgárságú férfit múlt szerdán kommandósok fogták el szombathelyi otthonában. Miután azonban az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem állnak fenn az előzetes letartóztatáshoz szükséges körülmények, a férfit elengedték.

A gyilkosság helyszínén két évvel ezelőtt rögzítettek DNS-nyomokat a rendőrök, akik most a gyanúsítottól is vettek mintát. Az összehasonlítás azonban hónapokig is eltarthat.

Ha össze is gyűlik elegendő bizonyíték, a férfit még egyszer már nem vehetik őrizetbe. Az eljárási jog szerint ugyanis kétszer ugyanabban az ügyben nem lehet valakit őrizetbe venni. Így, ha a bizonyítékokat összegyűjtötték, akkor az ügyészség kezdeményezésére a bíróság rendelheti el az előzetes letartóztatást - mondta el Tánczos István.