Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Elengedték a szombathelyi gyilkosság gyanúsítottját

2008.09.02. 09:44
Kommandósok fogták el a múlt héten a két évvel ezelőtti szombathelyi garázssori gyilkosság gyanúsítottját, akit azonban az őrizetbe vétel után három nappal elengedtek, mert az ügyészség nem kezdeményezte előzetes letartóztatását - erősítette meg a Független Hírügynökségnek kedden a Vas Népe információját Tánczos István, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese. Az osztrák-magyar állampolgárságú férfi továbbra is gyanúsított, DNS-mintáját összevetik a helyszínen talált nyomokkal.

Egy 70 éves férfit 2006. szeptember 26-án holtan találtak a saját garázsában működő itallerakatban, a rendőrség azóta is kereste a gyilkost. A jelenlegi gyanúsított csak a közelmúltban került képbe, egy tanú vallomása alapján. Erről azonban további részleteket nem árul el a rendőrség.

Az osztrák-magyar kettős állampolgárságú férfit múlt szerdán kommandósok fogták el szombathelyi otthonában. Miután azonban az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem állnak fenn az előzetes letartóztatáshoz szükséges körülmények, a férfit elengedték.

A gyilkosság helyszínén két évvel ezelőtt rögzítettek DNS-nyomokat a rendőrök, akik most a gyanúsítottól is vettek mintát. Az összehasonlítás azonban hónapokig is eltarthat.

Ha össze is gyűlik elegendő bizonyíték, a férfit még egyszer már nem vehetik őrizetbe. Az eljárási jog szerint ugyanis kétszer ugyanabban az ügyben nem lehet valakit őrizetbe venni. Így, ha a bizonyítékokat összegyűjtötték, akkor az ügyészség kezdeményezésére a bíróság rendelheti el az előzetes letartóztatást - mondta el Tánczos István.


Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!