Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Gázrobbanás Szombathelyen

2003.02.11. 11:33
Gázrobbanás történt kedd reggel egy szombathelyi autóalkatrész-gyártó üzemben. A robbanás következtében tizenhatan megsérültek, közülük ketten súlyosan. Kórházban három embert ápolnak.
Reggel hét óra után érkezett bejelentés a szombathelyi rendőrségre egy Vépi úti kft-ből, ahol gázrobbanás történt - nyilatkozta az Indexnek a Szombathelyi Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az elsődleges vizsgálat megállapításai szerint az üzemben használt "gépkocsi övfeszítő vezérlő egységhez tartozó pirotechnikai gyújtófej" robbant fel egy munkásnő kezében.

A robbanás következtében tizenhatan megsérültek, közülük ketten súlyosan. A rendőrség ügyeletese elmondta, hogy a gyárban különösebb rombolásnak nincs nyoma, az anyagi kár nem lehet túl jelentős, habár ennek mértékét szakértők állapítják majd meg.

Egy súlyos és két könnyebb sérültet ápolnak kórházban a szombathelyi autóalkatrész-üzemben történt robbanást követően - mondta el az MTI-nek Kőfalvi István, a megyei kórház főorvosa. Hozzátette: 14 könnyű sérültet az ambulancián elláttak, majd hazaengedtek. "Többségük enyhe fokú halláskárosodást szenvedett" . A súlyos sérültet - azt a dolgozót, akinek a kezében felrobbantak az övfeszítő berendezés gyújtópatronjai - jelenleg operálják, ő az arcán szenvedett égési sérüléseket, az egyik keze roncsolódott, valamint szeme is megsérült.

A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az autóalkatrész-gyártó cég vezetői egyelőre nem kívántak nyilatkozni.