Valér
2 °C
8 °C

Félmilliárd értékben lovasítottak meg luxusautókat

2006.10.25. 15:53
Az Index információi szerint a kecskeméti maffiaperhez mérhető ítéletfolyam várható a Szombathelyen egy luxusautók lopására, orvgazdaságára specializálódott csoport ügyében. A vád szerint a 48 fős társaság 145 nagy értékű személygépkocsi ellopásával gyanúsítható.

A Vas Megyei Bíróság pénteken hirdet ítéletet a közel ötven fős csoport ügyében. A csoport számlájára rótt bűncselekmények összértéke megközelíti a félmilliárd forintot.

Megrendelték tőlük

A március végén indult tárgyalássorozatban eddig 150 tanút, 6 igazságügyi szakértőt hallgatott meg a bíróság, az ügyben közel ezeroldalnyi jegyzőkönyv keletkezett. A monstre ügyben az Index információi szerint a perköltség megközelítette a 24 millió forintot.

A Vas Megyei Főügyészség által készített vádirat szerint a társaság bűnszervezetet alkotva lopott el 145 nagy értékű autót. A jól szervezett hálózat tagjai megosztották egymás között a feladatokat. Voltak, akik csak a gépkocsik ellopásában, mások azoknak az orgazdákhoz szállításában, illetve a járművek szétszerelésében és az alkatrészek értékesítésében vettek részt. Akadtak olyanok is, akik a különböző csoportok közötti kapcsolattartásért voltak felelősek. A nyomozati információk szerint a csoport számos alkalommal megrendelések alapján vitte el a megfelelő autókat, más esetekben pedig darabokban értékesítették a drága alkatrészeket.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft