Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ötször próbálta felgyújtani munkahelyét

2004.07.29. 16:12
Őrizetbe vették azt a szigetszentmiklósi óvónőt, aki ötször próbálta felgyújtani a város egyik óvodáját. Tettével egy sikkasztásáról igyekezett elterelni a figyelmet.
Elfogta a rendőrség azt a nőt, aki öt alkalommal is megpróbált felgyújtani egy óvodát, hogy azzal leplezzen el egy sikkasztást Szigetszentmiklóson. Az óvoda alkalmazottjaként dolgozó 40 éves asszonyt, akit a térfigyelő kamerák segítségével sikerült lebuktatni, már őrizetbe is vették. Vele szemben egyelőre rongálás és közveszélyokozás miatt indult eljárás a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon.

Hígítóval átitatott rongydarabbal

A nyomozás adatai szerint a nő először június 29-én este, vagy 30-án kora reggel ment be az óvodába, ahol nagy mennyiségű étolajat locsolt szét, majd azt selyempapírral próbálta meg meggyújtani, sikertelenül. Következő akciója július 12-én volt, amikor egy hígítóval átitatott rongydarabbal gyújtotta meg az óvoda ablakait, de a tüzet a kiérkező tűzoltók eloltották.

Az elmúlt hétvégén ismét három liter olaj felgyújtásával akart tüzet okozni az óvodában, kedden kora este pedig az egyik öltözőben lobbantott lángra néhány, olajos rongyba csavart fenyőtobozt egy funérlemez szekrényben. Ekkor sikerrel járt, ám a biztonsági rendszer bekapcsolt, így a kiérkező biztonsági emberek ismét megfékezték a tüzet.

Sikkasztásról terelje el a figyelmet

A sorozatos kudarcok még ezt követően sem szegték kedvét az asszonynak, aki szerdán kora reggel az óvodában tárolt papírokat és iratokat gyújtotta meg. A szétterjedő tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el, ám a bűncselekmény sorozatos jellege miatt a városi kapitányság is nyomozást indított az ügyben.

A térfigyelő kamera képeinek alapján eljutottak a óvónőhöz, aki kihallgatásakor beismerte: a gyújtogatásokat azért követte el, hogy egy súlyosabb sikkasztásról terelje el a figyelmet. Az asszonyt őrizetbe vették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?