Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Légpuskával fejbelőttek egy gyereket

2006.08.02. 15:45
Több tucatnyian akartak elégtételt venni egy siófoki férfin, akinek a kertjéből szerintük egy légpuskával fejbe lőttek egy 14 éves fiút, aki szilvát szedett az utcára hajló fáról. A fiú túlélte, a fegyvert nem találták meg.

Légpuskával fejbe lőttek egy 14 éves fiút, aki egy, az udvarból az utcára hajló szilvafáról akart gyümölcsöt szedni Siófokon. Az utcabeli férfi kedden este értesítette a rendőröket, hogy a háza előtt összegyűlt egy 20-30 fős csoport megtámadta, mert szerintük az ő udvaráról lőttek rá a fiúra.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy nem a rendőröket értesítő férfi háza udvarán állt az a szilvafa, aminek a védelmében a légpuskát elsütötték. A rendőrök gyors házkutatást tartottak, de nem találtak fegyvert a házban. A 20-30 fős társaság tagjai ezután elhagyták a helyszínt.

A lövedéket a siófoki kórházban vették ki a fiú fejéből. Az orvosi vélemény szerint a sérülés nyolc napon belül gyógyuló, de mivel lehetett volna súlyosabb is, a rendőrség ismeretlen tettes ellen súlyos testi sértés kísérletéért indított eljárást.