Erzsébet
1 °C
4 °C

Hármasával szállították a sérülteket a mentők az újév hajnalán

2002.01.01. 08:26
Túlterhelt éjszakájuk volt a a mentősőknek. Száznál többen kerültek kijózanítóba, tucatnyi petárdabaleset történt, egy nagytétényi tűzben hatan sérültek meg. Viszont a fővárosban nem történt komolyabb közlekedési baleset.
Győrfi Pál, a mentők szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: egy-egy mentőautó egyszerre két-három beteget is kénytelen fölvenni és elszállítani, illetve alig juttatják el a mentősök betegüket a kórházba, máris újabb helyszínre, helyszínekre kell igyekezniük. Nagyon sok - az első becslések szerint mintegy száz - részeget szállítottak kijózanítóállomásra, és köztük voltak olyan fiatalkorúak is, akik az eszméletlenségig leitták magukat.

Emellett még mintegy 10-15 petárdabaleset sérültjei szorultak a mentők segítségére. Közöttük sok súlyos, esetleg maradandó kézsérülést szenvedett embert láttak el. Komoly közlekedési baleset azonban Budapesten nem történt.

A XXII. kerületben a Nagytétényi út és a József Attila utca sarkán egy földszintes sorházban történt. Egy ötszobás lakás teljesen terjedelmében égett, és a benne tartózkodott hat személy megsebesült. Két sérült állapota súlyos, életveszélyes, kettőé súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek el. Öt mentőautó látta el a sérülteket.

A másik tűzeset a XVIII. kerületi Csévéző utcában következett be. Itt két faház a hozzátartozó melléképületekkel és egy személygépkocsi mintegy 200 négyzetméteres alapterületen égett. A lángokat a tűzoltók négy habosított vízsugárral eloltották. Az egyik égő melléképületből egy propánbután gázpalackot, egy acetilén palackot és egy oxigén palackot hoztak ki, visszahűtésüket megkezdték. Itt személyi sérülés nem történt. A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy a környéken nincs tűzcsap, így a vizet távolsági szállítással tudták a helyszínre juttatni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?