Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Hármasával szállították a sérülteket a mentők az újév hajnalán

2002.01.01. 08:26
Túlterhelt éjszakájuk volt a a mentősőknek. Száznál többen kerültek kijózanítóba, tucatnyi petárdabaleset történt, egy nagytétényi tűzben hatan sérültek meg. Viszont a fővárosban nem történt komolyabb közlekedési baleset.
Győrfi Pál, a mentők szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: egy-egy mentőautó egyszerre két-három beteget is kénytelen fölvenni és elszállítani, illetve alig juttatják el a mentősök betegüket a kórházba, máris újabb helyszínre, helyszínekre kell igyekezniük. Nagyon sok - az első becslések szerint mintegy száz - részeget szállítottak kijózanítóállomásra, és köztük voltak olyan fiatalkorúak is, akik az eszméletlenségig leitták magukat.

Emellett még mintegy 10-15 petárdabaleset sérültjei szorultak a mentők segítségére. Közöttük sok súlyos, esetleg maradandó kézsérülést szenvedett embert láttak el. Komoly közlekedési baleset azonban Budapesten nem történt.

A XXII. kerületben a Nagytétényi út és a József Attila utca sarkán egy földszintes sorházban történt. Egy ötszobás lakás teljesen terjedelmében égett, és a benne tartózkodott hat személy megsebesült. Két sérült állapota súlyos, életveszélyes, kettőé súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek el. Öt mentőautó látta el a sérülteket.

A másik tűzeset a XVIII. kerületi Csévéző utcában következett be. Itt két faház a hozzátartozó melléképületekkel és egy személygépkocsi mintegy 200 négyzetméteres alapterületen égett. A lángokat a tűzoltók négy habosított vízsugárral eloltották. Az egyik égő melléképületből egy propánbután gázpalackot, egy acetilén palackot és egy oxigén palackot hoztak ki, visszahűtésüket megkezdték. Itt személyi sérülés nem történt. A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy a környéken nincs tűzcsap, így a vizet távolsági szállítással tudták a helyszínre juttatni.