Szilárda
0 °C
6 °C

Perel a színtévesztő jelzőlámpa-szerelő

2001.06.28. 11:32
Bíróságon követel kárpótlást volt munkaadójától egy floridai közlekedésilámpa-szerelő, akit 1997-ben azért távolítottak el állásából, mert kiderült róla, hogy színtévesztő. Az állam egyik munkaügyi bizottsága helyt adott a férfi panaszának.
Egy floridai közlekedésilámpa-szerelő beperelte volt munkaadóját, Palm Beach megyét, amiért 1997-ben elbocsátották állásából, írja a Salon.com.

Az 54 éves Cleveland Merrit szerint az elképesztő igazságtalanságot azért követték el vele, mert színtévesztő, és nem tudja megkülönböztetni egymástól a vöröset és a zöldet. Munkája többek közt abból állt, hogy a közlekedési lámpákban 19 különböző színű drótot kellett megfelelő sorrendben összekötnie.

Ha nem látja a vitorlást, pereljen!

A férfi szerint a megye diszkriminációt követett el ellene, és azt követeli, hogy fizessék ki kirúgása, 1997 óta elmaradt bérét. Merrit évi 20 ezer dollárt keresett, így a megye tartozása már szép kis summára rúg. A szerencsétlen színtévesztő szerelő pártolóra is talált az állam munkaügyi bizottságában, amely már négy éve úgy döntött, hogy a megye igazságtalanul járt el, amikor elbocsájtotta.

Palm Beach ennek ellenére nem hajlandó fizetni, és Merrit egy szövetségi bírósághoz fordult, hogy szolgáltasson neki igazságot. Ügyvédje ugyan elismeri, hogy Merrit alkalmatlan volt az állás betöltésére, de szerinte ezért még nem kellett volna kirúgni, elég lett volna - úgymond - áthelyezni.

Arról nem szól a híradás, hogy Merritet pontosan miért rúgták ki - csak szimplán gyanús volt, vagy tényleg félredugdosta a drótokat?