Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Nem sikerült a feltámadás

2004.12.16. 15:01
Egy bérház lefalazott pincéjében halt éhen egy dél-koreai szektavezér. A csodás gyógyításban mérsékelten sikeres vezetőt hívei halhatatlansággal próbálták meglepni, de ebben is kudarcot vallott.

Őrizetbe vették a dél-koreai hatóságok egy, a feltámadásban hívő dél-koreai szekta négy tagját. A nyomozók szerint a négy hívő hét évvel ezelőtt élve falazta be a szekta ötvennégy éves vezérét egy pincébe. A szektavezér holttestét kedden találták meg a hatóságok egy jongini szociális bérház pincéjében.

A Szongként azonosított szektavezér testén nem voltak külsérelmi nyomok, az előzetes vizsgálatok szerint valószínűleg éhen halt.

Anyagiakra gyanakszanak

Szong a nyolcvanas években vált híressé, amikor gyógyíthatatlan betegeket kezdett gyógyítani a chi, az életerő áramoltatásával, írja a JoongAng Daily című koreai napilap. Kezelései ugyanakkor eredménytelenek maradtak, ez a szekta nimbuszának gyengülését okozta. A lap értesülései szerint pár követőjével ekkor dönthetett úgy, hogy feltámadással fog kísérletezni.

A Chosun című lap online kiadásának értesülései szerint a négy letartóztatott hívő azt szerette volna, hogy vezetőjük megtapasztalja a halhatatlanságot és az újjászületést. A rendőrség azonban ennél világibb okokat sejt a háttérben.

A JoongAng Daily értesülései szerint a hatóságok anyagi vitára gyanakszanak. A négy hívő, köztük a szekta új vezére véleményük szerint azért falazta be a pincébe Szongot, hogy megkaparinthassa a szekta ingatlanjait. A négy gyanúsított ellen gyilkosság vádjával indult eljárás.