Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Őrizetbe vették Szlávy Bulcsú feltételezett gyilkosát

2004.01.26. 15:04
A barátnője háza garázsából nyíló pincében találta meg a rendőrség Szlávy Bulcsú holttestét. A bíróság azóta letartóztatásba helyezte a férfi feltételezett gyilkosát.
A Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte W. Lászlót, akit Szlávy Bulcsú meggyilkolásával gyanúsítanak. A betonba rejtett férfi holttestét pénteken fedezték fel a rendőrök.

Körözték, majd eltűnt

Szlávy ellen 1994 szeptemberében hat rendbeli zsarolás bűntettének kísérlete, bűnszövetkezet szervezése, súlyos testi sértés valamint tartozás fedezetének elvonásának alapos gyanúja miatt körözést adott ki a rendőrség. Spanyolországban kapták el Szlávyt, aki - miután az előzetes letartóztatásból szabadult - 1997-ben eltűnt, és már korábban is felvetődött, hogy esetleg gyilkosság áldozata lett. A férfit a Blikk szerint tarkón lőtték, majd zsákkal a fején bebetonozták barátnője Székács utcai házának pincéjébe.

A férfi eltűnéséről semmit sem lehetett tudni, ezért a rendőrség csak Szlávy eltűnése után öt évvel, 2002-ben indított államigazgatási eljárást. Rövidesen azonban olyan adatok kerültek a napvilágra, melyek azt sejtették, hogy Szlávyval valóban gyilkosság végzett, 2003. februárjában ezért immár emberölés miatt indítottak nyomozást az ügyében. A gyanúsított egykor Szlávy üzletfele volt, akinek nemcsak Budaőrsön voltak üzleti érdekeltségei, de Szlávyval is voltak elszámolási vitái, sőt állítólag egy közös nőügy is rontotta kettejük kapcsolatát.

A pénzügyi tanácsadó

A magát pénzügyi tanácsadónak valló férfihez a rendőrség úgy jutott el, hogy leellenőrizték az eltűnt férfi telefonlistáját. Szlávy élete utolsó napján, 1997. júniusában utoljára Budaörs környékén folytatott telefonbeszélgetést. A nyomozók ezért ellenőrizték az áldozat üzlettársai közül mindazokat, akik a Pest megyei városhoz kötődtek, mint az 53 éves gyanúsított.

A nyomozók házkutatásokat tartottak a férfi telephelyein, sőt - mivel felmerült a gyanú, hogy a holttestet esetleg bebetonozhatták - a kihallgatáson óvatosan arról is firtatták, nem építkezett-e valamelyik ismerőse a kérdéses időszakban.

Ezután W. gyanút fogott, a rendőrök feltételezése szerint, és felbérelte néhány emberét, hogy törjék fel a betont a XII. kerületi Székács utca egyik garázsában, ahová - mint kiderült - annak idején Szlávy holttestét rejtették el. A munkálatok közben csaptak le a rendőrök a férfira és társaira, ezután a gyanúsított beismerte, hogy ő rejtette el az üregben a holttestet.

Gyanakszanak a testőrökre

A garázs tulajdonosa az eddigi adatok szerint ártatlan az ügyben, sőt nem is sejtette, mit rejt a garázs betonja. Újból kihallgatják viszont a rendőrségen Szlávy két testőrét, akikkkel a végzetes napon Budapestre utazott. A testőrök eddigi vallomásai ugyanis ellentmondóak voltak, így feltehető, hogy legalább az egyikük tudhatott a gyilkosságról.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős.