Lenke
14 °C
28 °C

Fegyelmi és büntetőeljárás a szentesi kórház egyik orvosa ellen

2008.07.28. 13:24
Belső vizsgálat és fegyelmi eljárás is indult a szentesi kórházban annak a fiatalasszonynak az ügyében, aki három héttel egy nőgyógyászati műtét után elhunyt. A rendőrség már büntetőeljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

A szentesi kórház hétfőn belső vizsgálatot indított a teljes orvosi eljárásrend átvilágítására, közölte Várkonyi Katalin főigazgató, miután kiderült: nőgyógyászati műtétje után, feltehetőleg orvosi műhiba következtében meghalt egy 31 éves helybéli asszony. Az osztályvezető orvos indítványozására fegyelmi vizsgálat is indult a műtétet végző orvos ellen. A fegyelmi vizsgálat idejére az orvost eltiltották az önálló műtétek végzésétől és a szülések levezetésétől.

A Szentesi Rendőrkapitányság kezdetben közigazgatási eljárást indított, de már büntetőeljárás keretein belül nyomoznak, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Tuczakov Szilvána kifejtette: a vizsgálat átminősítésére azért volt szükség, mert így teljes körűen állnak majd rendelkezésre a szakértői vélemények arra vonatkozóan, terhel-e valakit felelősség a haláleset kapcsán.

A 31 éves szentesi asszony három héttel egy nőgyógyászati beavatkozás után hunyt el, múlt szerdán. A Délmagyarország pénteki számában írt arról: a nőn egy spontán vetélést követően egészségügyi küretet végeztek az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre.

A beteg csak 48 óra múlva került sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfal, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, s bár ezt követően több műtéti beavatkozás is történt, az intenzív kezelés ellenére sem tudták az asszony életét megmenteni.