Alfréd
-2 °C
2 °C

Kivágták a fát a pszichiátriáról szökött férfi alól

2001.08.31. 10:19
Több méter zuhant az a férfi, akit a fővárosi tűzoltók úgy szedtek le egy cseresznyefáról, hogy lefűrészelték alóla az ágat. A mentés szokatlan módjára azért volt szükség, mert a pszichiátriáról szökött férfi szóba se állt a segítségére sietőkkel. A sikertelen rábeszélés után végül a mentőpárnában landolt.
Szokatlan módon sikerült egy cseresznyefa tetejéről csütörtök este leszedni egy pszichiátriáról szökött férfit. Mivel a szép szó nem segített, a tűzoltók a fűrészüket hívták segítségül. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az Indexnek elmondta: este kilenc órakor a XVII. kerületi Szárny utca egyik lakója vette észre, hogy a szomszédos telken egy idegen férfi mászott fel a gyümölcsfára. Kihívta a rendőrséget, ők azonban a tűzoltók segítségét kérték.

Négy napja kóborolt az utcákon

A szökevény nem engedelmeskedett a tűzoltóknak
Fotó: Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság
Hamar kiderül, a rövidnadrágos férfi négy napja szökött meg a pszichiátriáról. Hat-nyolc méter magasan, szótlanul állt egy faágon, és esze ágában sem volt a tűzoltók segítségével lefáradni a földre. A sikertelen rábeszélés után mentőpárnát fújtak fel alatta, amit csak annak árán tudtak megtenni, hogy egy másik, kisebb gyümölcsfát kivágtak.

Az egy órás küzdelem úgy zárult, hogy a tűzoltók lefűrészelték az ágat, amelyen a férfi állt, így néhány métert zuhanva a mentőpárnába esett. Molnár Péter hangsúlyozta: az eset merőben szokatlan, de veszélytelen volt. A szökevény végül nem mutatott ellenállást, mentőautóba rakták, majd elszállították.

Legutóbb a HÉV-nek rohant egy szökevény

A tűzoltók legutóbb július végén találkoztak meglepő körülmények között egy pszichiátriáról szökött fiatalemberrel. A beteg akkor az Árpád híd és a Filatorigát között közlekedő HÉV-nek rohant csukott szemmel. Mivel a szerelvény nem tudott időben megállni, az első tengelye alá szorult. Onnan azonban sikerült kiszabadulnia, de dührohamot kapott, és megtámadta a kiérkező rendőröket.