Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Hajtóvadászat a kopasz szökevény után

2003.06.22. 19:00
Két elítélt szökött meg vasárnap reggel a fővárosi Kozmai utcai fegyházból. Egyiküket azonnal elfogták, ám társát nem lelik, pedig a rendőrség kutyákat és helikoptert is bevetett a keresésénél. A szegedi kórházból egy az Interpol által körözött férfi szökött meg.
Két elítélt szökött meg a Kozma utcai fegyházból - közölte a HavariaPress. Egyiküket elfogták, de a másik fegyenc eltűnt. A rendőrség már helikoptert is bevetett a Maglódi út környékének figyelésére és a kutyás járőröknek szétosztották a keresett férfi fényképét.

Feltehetően szervezett szöktetés történt a Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai épületéből, ezért a börtönben jelenleg is tart a rabtársak és az ügyeletes fegyőrök kihallgatása. Az őrszemélyzet esetleges felelőségét a Fővárosi Katonai Ügyészség vizsgálja.

A nagy erőkkel helyszínre érkező rendőrök még üldözik a szökött rabot, rá is lőttek, de nem találták el. Az MTI úgy tudja, hogy a szökevényt annak ellenére nem tudták elfogni, hogy szürke rabruhája fennakadt a kerítésen. A 40 év körüli kopasz férfi a börtön Maglódi úti oldalán ugrott ki. A HavariaPress szerint az elítélt veszélyes, annakidején fegyverrel fogták el és még 14 évet kellett volna leülnie.

Megszökött egy körözött férfi Szegeden

Egy Interpol által körözött férfi szökött meg Szegeden a II-es Kórházból - értesült a HavariaPress. A 43 éves szerb állampolgárt vasárnap délután cukorbetegsége miatt kezelték, mikor kihasználva az ajtója elõtt álló õr figyelmetlenségét, elszökött. A magyar határõrizeti szervek még júniusban fogták el a férfit kábítószerrel való visszaélés gyanújával egy Interpol körözvény alapján. A rendõrség és a határõrség nagy erõkkel keresi a szökevényt.