Emőke
-4 °C
9 °C

Megszökött egy fogva tartott az Árpád kórházból

2003.04.08. 11:41
Megszökött egy fogva tartott férfi kórházi kezelése alatt hétfőn, a budapesti Árpád kórház első emeleti ablakán keresztül. A férfi korábban többször kísérelt meg öngyilkosságot.
A 28 éves férfi a budapesti Árpád kórház első emeletének ablakán ugrott ki, kihasználva az őrzésére kirendelt két rendőr figyelmetlenségét, majd egy személyautóval elmenekült. A rablás és más bűncselekmények miatt fogva tartott férfi korábban már több alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot.

Leugrott a nyolcadikról

Legutóbb, 1999. december 3-án, a rendőrség Teve utcai székházának nyolcadik emeleti függőfolyosójáról ugrott le, amikor kihallgatásra vitték. A férfi kitépte magát a rendőrök kezéből, és bilincsben a mélybe vetette magát a belső korláton át. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, és az Árpád kórházban ápolták akkor is. Egyik elfogásakor a átugrott a gödöllői rendőrkapitányság egyik ablakán, később a Gyorskocsi utcában borotvával összeszabdalta a kezét.

Fegyveres rabló

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) korábbi tájékoztatása szerint a férfi már volt büntetve rablás és gépkocsi lopás miatt, 1999. decemberében a rendőrségnek 12 rendbeli fegyveres rablást sikerült rábizonyítani. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának tájékoztatása szerint aazért volt kórházban, mert orvosi ellátását nem tudták másutt megoldani.

Nem kért belőle az elmegyógyintézet

A PMRFK bűnügyi szervei annak idején intézkedtek, hogy a férfi az öngyilkossági kísérlet után kerüljön át az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol biztosított lett volna őrzése és kezelése, de ettől az intézet elzárkózott, és nem fogadta.

A férfit a PMRFK vizsgálói és a budaörsi kapitányság munkatársai felváltva őrizték a János Kórház Pszichiátriai Intézetében. A fővárosi Árpád kórházból hétfőn megszökött 28 éves férfit a rendőrség még keresi.