Valér
4 °C
8 °C

Feladta magát a szökött drogdíler

2004.01.08. 06:51
Szerdára virradóra feladta magát a budapesti B. László (28), akit december 29-én krimibe illő autós üldözés keretében a Pest megyei Kerepesen fogtak el a rendőrök, ám röviddel később a kórházból megszökött - számol be az esetről csütörtöki számában a Népszabadság.
December 29-én délelőtt a BRFK júliusban felállított URH-szolgálatának járőrei megkíséreltek megállítani egy Daewoo típusú személygépkocsit. A gépkocsivezető azonban a rendőr jelzése ellenére nagy sebességgel továbbhajtott. A járőrök utánaeredtek. A krimibe illő autós üldözés a Pest megyei Kerepesig tartott, ahol a Daewoo előbb letarolta egy családi ház kerítését, majd - miután a sofőr végérvényesen elvesztette uralmát járműve felett - a Szabadság és a Fecske utca kereszteződésében egy oszlopnak ütközött - idézi fel az esetet a Népszabadság.

Vezetőjét, B. Lászlót súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők, ahonnan azonban röviddel később megszökött. B. azt a néhány percet használta ki, amikor hordágyon a röntgenszobába vitték, ahová az őt korábban üldöző és elfogó rendőröket nem engedték be. A férfi egyszerűen kiugrott a helyiség ablakán, és elmenekült.

Nem dílerként ismerték a zsaruk

Közben elfogása helyszínén kiderült, miért nem állt meg az URH-járőrök jelzésére. Az összetört Daewooban egykilónyi kábítószer-gyanús anyagot talált a rendőrség.

A BRFK illetékeseinek feltételezése szerint a férfi csak alkalmi futárként vett részt a fővárosi kábítószer-kereskedelemben. "Más bűncselekményfajtákkal összefüggésben nem volt ismeretlen előttünk a neve, eddig azonban nem voltak arra utaló értesüléseink, hogy a drogkereskedelemben is érdekelt volna", mondta a Népszabadságnak egy nyomozó.

Félt a megalázástól

B. a napokban megkérte egyik ismerősét, lépjen kapcsolatba nevében a rendőrséggel. Azt kérte, hadd adja fel magát egy olyan "megbízható rendőrnek", akinek a személye számára garanciát jelent arra, hogy nem fogják földre teperni és megalázni. Végül szerda hajnalban a BRFK nyomozó főosztályának egyik munkatársánál jelentkezett a megbízott B. ügyében, akinek őrizetbe vétele mellett folytatják az eljárást. Ennek keretében arra a kérdésre is választ várnak a rendőrök, hogy honnan hová, avagy kitől kinek vitte december 29-én az egykilónyi drogot B. László.