Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Börtönőr segíthetett a szökött rabnak

2004.12.02. 14:56
A Győri Katonai Ügyészség gyanúja szerint a sopronkőhidai börtön személyzetének egyik tagja is segített annak a román állampolgárnak, aki szerda hajnalban szökött meg a büntetés-végrehajtási intézetből.
Nyomozást rendelt el a Győri Katonai Ügyészség, mivel a román állampolgárságú rab szökéséhez a személyi állomány egyik tagja is segítséget nyújthatott. A 20 éves fogva tartott szerda este szökött meg a börtönből.

A rendőrök csütörtök hajnalban fogták el Fertőrákos közelében.

A szerdán megszökött elítélt már civil ruhát, melegítőt és pólót viselt. Rabruhája egy reklámtáskából került elő a csomagtartóból. A járőr fényképről ismerte fel a férfit, akit visszaszállítottak a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetbe.

Bocsy Imre alezredes, a Győri Katonai Ügyészség sajtóreferense nem cáfolta az MTI más forrásból szerzett értesülését, miszerint a büntetés-végrehajtás állományában lévő hivatásos személy - egy felügyelő - vezette a gépkocsit, amelynek a szökött fogoly volt az utasa. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fogvatartott szökéséhez a személyi állomány egyik tagja is segítséget nyújtott, ezért az ügyben a Győri Katonai Ügyészség rendelt el nyomozást.

Csütörtök délelőtti hírek már feltételezték, hogy a börtönszemélyzet egyik tagjától kapott segítséget az elítélt.