Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Alkoholért és pénzért gyilkolta meg szomszédját

2006.11.21. 15:06
Több késszúrással meggyilkoltak egy 71 éves nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Révleányváron. A gyilkossággal gyanúsított 34 éves férfit forró nyomon elfogták.

Alig tizenkét órával azután, hogy valaki agyonszurkált egy 71 éves nénit, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat, jelentette be Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi, aki a meggyilkolt asszony egyik szomszédja, gyakran segített a ház körül a néninek, ezért pénzt és italt kapott. Így történt ez hétfőn is, de mivel mindkettő gyorsan elfogyott, a férfi ezért úgy gondolta, hogy kér még a három házzal arrébb lakó nőtől, részletezte Egyedné Novodonszki Éva. A férfi ugyanakkor sem italt, sem újabb összeget nem kapott, ezért hazament, konyhakést vett magához, majd visszasietett és több késszúrással ölte meg az áldozatot. A kést a helyszínen hagyta.

A házban lévő italt és konzerveket magához vette és visszatért otthonába, körülbelül két óra elteltével telefonon ő hívta fel a mentősöket, hogy a szomszédban egy idős asszonyhoz kér segítséget, akin szúrt sérülések vannak. A kihallgatás során először tagadta a bűntett elkövetését, később azonban beismerő vallomást tett. A rendőrség a férfit őrizetbe vette és indítványozza előzetes letartóztatásba vételét.