Eleonóra
-1 °C
2 °C

Százzal száguldott miközben gyermekét szoptatta

2003.12.10. 10:47
Három hónapi házi őrizetre ítélték az Egyesült Államokban azt az asszonyt, akit gyermeke szoptatása közben kaptak gyorshajtáson. A huszonkilenc éves anya háromszáz dolláros büntetést is kapott gyermekvédelmi törvények megsértése miatt.
Óránként több mint száz kilométeres sebességgel száguldott egy michigani asszony az autópályán, miközben gyermekét szoptatta - adta hírül a Sky.com. A huszonkilenc éves Catherine Donkerst három hónapi házi őrizetre ítélték három rendbeli közlekedési szabálysértésért, és 300 dollár pénzbüntetést is kapott a gyermekvédelmi törvények megsértése miatt. A gyermekét vezetés közben etető nőt végül nem találták bűnösnek gyerekkorú személy veszélyeztetése miatt.

Ön dönt...

Az asszony elmondása szerint férje utasította, hogy ne vesztegessék az időt, vezetés közben adjon enni héthónapos lányuknak. Az anya ölébe fektette és úgy szoptatta az éhes gyermeket. A házaspár kocsiját a rendőrök állították meg, miután egy kamionsofőr értesítette őket a nem hétköznapi vezetési stílusról.

A nő a bíróságnak elmondta, hogy szerinte semmi rosszat nem tett, hiszen vallásuk törvényei szerint a feleségnek mindenben engedelmeskednie kell a férjnek, aki a háztartás fejeként egyedül jogosult őt büntetni. A pár az "Első Keresztény Közösség Az Örök Hatalomért" egyház tagja, mely viszonylag régóta hadilábon áll a kormányzattal.

...szoptat vagy vezet

Az ítélet kihirdetése után a nő abszurdnak nevezte büntetését. "A zsarnokság bűnei csak azoknak nyílvánvalók, akik ellenállnak neki" - jelentette ki.