Tekla
8 °C
20 °C

Huey, a teremtő erő

2002.06.03. 09:58
Égi segítség vezérli a jövőben hullámos útjukon az ausztrál keresztény hullámlovasokat: a múlt héten a boltokba került a "Szörfözők Bibliája".
Az ausztrál bibliatársaság a könyvek könyvének legújabb változatából összesen 10 ezer példányt készíttetett. Az új kiadás belső tartalmát tekintve nem, de külsejével igencsak eltér hagyományos fekete borítójú társaitól: címoldalát egy hatalmas hullámról készített felvétel díszíti.

"A szörfösök eredendően vallásos emberek"

A színes képekkel illusztrált Újtestamentum megjelentetésével a társaság megpróbálja vonzóbbá tenni a Bibliát a hullámlovasok számára, akik vándorlásaikkal, szolidnak csöppet sem mondható életmódjukkal gyakran megbotránkoztatják a tengerpartok környékén élőket.

A könyv bevezetője szerint a szörfösök eredendően vallásos emberek, amit csinálnak, azt lelki tevékenységként élik meg. Sokan közülük hiszik, hogy létezik egy teremtő erő, amelyet néhányan a Huey névvel illetnek.

Az ausztrál bibliatársaság reményei szerint az első példányok eladásához annyi időre sem lesz szükség majd, mint egy szörfdeszka leviaszolásához.