Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Rekordbevételt remél a Szerencsejáték Rt.

2002.07.11. 16:57
A Szerencsejáték Rt. idén 82 milliárdos bevételt remél, nyereményekre 30 milliárdot akar fordítani. Friss jelentésükből kiderül, hogy csak a "kaparós" sorsjegyekre 2,5 milliárdot költöttek a játékosok az első félévben , amiből egymilliárdot nyertek vissza.
A sorsjegyekre több mint 1,12 milliárd forint nettó nyereményt fizetett ki az első félévben a Szerencsejáték Rt. A legnépszerűbb "kaparósnak" a Black Jack és a Fáraók kincse bizonyult.

A gépi játékokon (lottók, kenó, sportfogadások) megnyert csaknem 17 milliárd és a sorsjegyeken nyert 1 milliárd forinttal együtt a játékosok 2002 első félévében majd 18 milliárd forintot nyertek.

Sorsjegyek

Június 30-ig az SzRt. sorsjegyeladásokból származó bevétele meghaladta a 2,5 milliárd forintot. A Fáraók kincse és a Black Jack együttesen csaknem 900 millió forinttal járult hozzá az árbevételhez. A népszerűségi listán a harmadik és negyedik helyet az Ász Black Jack, valamint a Hatból három nevű sorsjegy foglalja el.

A gépi játékokból (lottók, kenó, sportfogadások) adódó 43,4 milliárdos árbevétel mellett a sorsjegyek eladásából származó 2,5 milliárddal együtt az SzRt. összes árbevétele 2002 első félévében 45,9 milliárd forint volt.

Rekordbevételt remélnek

A Szerencsejáték Rt. 2002. évi üzleti tervében minden eddigit messze felülmúló - 82 milliárd forintos - árbevétel, és ezzel összhangban 30 milliárdot meghaladó, rekordmértékű nyereménykifizetés szerepel.

Az első félév adatai megerősítik: a Szerencsejáték Rt. be tudja tartani a játékosoknak, fogadóknak tett "ígéretét" , miszerint az idei nettó nyeremények végösszege jóval felette lesz majd az eddig még soha el nem ért 30 milliárd forintnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!