Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordbevételt remél a Szerencsejáték Rt.

2002.07.11. 16:57
A Szerencsejáték Rt. idén 82 milliárdos bevételt remél, nyereményekre 30 milliárdot akar fordítani. Friss jelentésükből kiderül, hogy csak a "kaparós" sorsjegyekre 2,5 milliárdot költöttek a játékosok az első félévben , amiből egymilliárdot nyertek vissza.
A sorsjegyekre több mint 1,12 milliárd forint nettó nyereményt fizetett ki az első félévben a Szerencsejáték Rt. A legnépszerűbb "kaparósnak" a Black Jack és a Fáraók kincse bizonyult.

A gépi játékokon (lottók, kenó, sportfogadások) megnyert csaknem 17 milliárd és a sorsjegyeken nyert 1 milliárd forinttal együtt a játékosok 2002 első félévében majd 18 milliárd forintot nyertek.

Sorsjegyek

Június 30-ig az SzRt. sorsjegyeladásokból származó bevétele meghaladta a 2,5 milliárd forintot. A Fáraók kincse és a Black Jack együttesen csaknem 900 millió forinttal járult hozzá az árbevételhez. A népszerűségi listán a harmadik és negyedik helyet az Ász Black Jack, valamint a Hatból három nevű sorsjegy foglalja el.

A gépi játékokból (lottók, kenó, sportfogadások) adódó 43,4 milliárdos árbevétel mellett a sorsjegyek eladásából származó 2,5 milliárddal együtt az SzRt. összes árbevétele 2002 első félévében 45,9 milliárd forint volt.

Rekordbevételt remélnek

A Szerencsejáték Rt. 2002. évi üzleti tervében minden eddigit messze felülmúló - 82 milliárd forintos - árbevétel, és ezzel összhangban 30 milliárdot meghaladó, rekordmértékű nyereménykifizetés szerepel.

Az első félév adatai megerősítik: a Szerencsejáték Rt. be tudja tartani a játékosoknak, fogadóknak tett "ígéretét" , miszerint az idei nettó nyeremények végösszege jóval felette lesz majd az eddig még soha el nem ért 30 milliárd forintnak.