József, Bánk
-6 °C
0 °C

Őrizetben a Clodo-ügy koronatanúja

2001.10.03. 12:47
Leonid Sztecurát ("Loncsik"), az ukrán-orosz maffia magyarországi vezetőjeként ismert vállalkozót egy négy évvel ezelőtt elkövetett emberölési kísérlet és emberrablás alapos gyanúja miatt hétfőn éjszaka őrizetbe vette az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága. Loncsik a bombagyárosként ismertté vált Dietmar Clodo elleni büntetőper egyik tanúja, ám a tárgyalásokon eddig nem jelent meg. A Clodo ügyvédje szerint a robbantásos leszámolások mögött valójában Loncsik áll. A rendőrség kezdeményezte a jelenleg őrizetben lévő férfi előzetes letartóztatását.
Elképzelhető, hogy a véreskezű maffiafőnök hírében álló Leonid Sztecurának köze lehet Szlávy Bulcsú eltűntetéséhez, Prisztás József megöléséhez, Boros Tamás és Seress Zoltán leszámolásos gyilkosságához. Leonid Sztecurát (Loncsik) kedden Érden elfogta a rendőrség és őrizetbe vette. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója elmondta: kezdeményezték az emberölés kísérletével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását a bíróságnál.

Az orosz-ukrán maffia legveszedelmesebb magyarországi vezetőjeként emlegetett Sztecura a Világgazdaság információi szerint korábban bejelentést tett a pilisszentlászlói bombagyár (és Dietmar Clodo német üzletember) ellen a rendőrségen. Mindezt azért tette, hogy a vele szemben felmerült gyanúsítások alól tisztázza magát.

Sztecuráé volt a bombagyár

A bombagyár laboránsa, Leonid Kolchinski határozottan kijelentette, hogy a labor Leonid Sztecuráé volt, a bombákat ő rendelte, és a munkát ő finanszírozta. Így nem Dietmar Clodo, hanem Sztecura a bombagyáros. A napilap úgy tudja, hogy Clodót a családja ellen irányuló életveszélyes fenyegetéssel vették rá, hogy részt vegyen a rendőrség által provokált "álvásárlásban". Clodo szerint korrupt rendőrök játszottak össze az ukrán-orosz maffia vezetőjével, hogy a robbantások valódi elkövetőiről eltereljék a figyelmet.

Sztecura letartóztatása fordulatot hozhat a Clodo-ügyben, és a felderítetlen alvilági leszámolások nyomozásában. Loncsikot ugyan koronatanúként jegyezték a Clodo-ügyben, ám eddig egyszer sem jelent meg a bírósági tárgyalásokon. A másik koronatanú, Borisz Grubin ugyancsak eltűnt, és a védelem állítása szerint Loncsik életveszélyes fenyegetései miatt nem változtatta meg az eddigi terhelő vallomását.

Fény derülhet az ukán-orosz maffia rendőrségi kapcsolataira

Sztecura korábban azt ígérte, ha őrizetbe veszik, akkor leleplezi az orosz maffia rendőri kapcsolatait. Ezért az ügy több tucatnyi gyilkosság és emberrablás megoldását eredményezheti, és fordulatot hozhat az ukrán-orosz maffiának dolgozó rendőrök elleni nyomozásokban is.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft