Valér
2 °C
8 °C

Pénzügyi gondok miatt mészárolta le családját

2008.05.14. 14:16
Teljes családját kiirtotta egy osztrák férfi kedden. Szerdán önként jelentkezett a rendőrségen. Előbb felesége és lánya meggyilkolását vállalta magára, majd szülei és apósa megölését is. Állítása szerint a pénzügyi gondoktól akarta megmenteni családját a gyilkosságokkal.

Öt hozzátartozója meggyilkolásával gyanúsítanak az osztrák rendőrök egy bécsi férfit. A 39 éves férfi önként jelentkezett a rendőrségen, igaz, elsőre csak felesége és hétéves lánya meggyilkolását vallotta be.

Állítása szerint azért gyilkolta meg hozzátartozóit, mert meg akarta menteni családját a pénzügyi gondoktól.

A rendőrök a férfi útmutatásai alapján meg is találta az asszony és a kislány holttestét a család Hietzing kerületi lakásában. Pár órával később, ismét a férfi vallomása alapján még három holttestet találtak - az alsó-ausztriai Ansfeldenben a férfi szüleit, Linzben az apósát találták holtan.

Mind az ötüket fejszével verték agyon.

A gyilkosságokat kedden követte el, először feleségével és lányával, majd szüleivel, végül apósával végzett.

A kihallgatás során azt vallotta, hogy különböző spekulatív ügyleteken hat számjegyű összeget veszített, és cselekedetével a családját szerette volna megmenteni a "szégyentől". A pénzt állítólag hozzátartozóitól kérte kölcsön.

A rendőrség szerint a gyanúsított megpróbált öngyilkosságot elkövetni, de nem sikerült neki. Szigorú felügyelet alá helyezték.