Vilhelmina
12 °C
28 °C

Féltékenységből gyilkolt a leszbikus pár

2008.03.07. 19:55
Életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság azt a két fiatal ausztrál lányt, akik még 2006 decemberében különös kegyetlenséggel meggyilkolták tizenhat éves társukat. A gyilkosság hátterében a két idősebb lány egyikének féltékenysége állhat, azt hitte ugyanis, hogy az áldozat flörtölni próbál szerelmével.

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott Ausztráliában a tizenkilenc éves Valerie Parashumti, és korábbi szerelme, a huszonegy éves Jessica Stasinowsky, akik elismerték, hogy 2006 decemberében brutálisan halálra verték a tizenhat éves Stacey Mitchellt, majd mobiltelefonnal videóra vették, ahogy a halott áldozat teste felett csókolóztak, írja a Guardian. A Parashumtit megvizsgáló pszichológus megállapította, hogy a lánynak súlyos személyiségzavara van, a vámpírok megszállottja, és a kínzástól és erőszaktól izgul fel szexuálisan. Az eset brutalitása, az elkövetők fiatal kora és a megbánás teljes hiánya sokkolta a nyugat-ausztráliai Perth lakosait.

Az ügyet tárgyaló Peter Blaxell bíró különösen borzasztónak nevezte a bűncselekményt, mivel a két ausztrál lány szórakoztatónak és izgatónak írta le a gyilkosságot. "Több, mint egy évig voltatok előzetes letartóztatásban, ahol elgondolkozhattatok volna tettetek gonoszságán. Azonban továbbra sem tanúsítotok semmilyen megbánást, és nyilvánvalóan semmibe veszitek az emberi élet szentségét" - jelentette ki. "Még ijesztőbb, hogy elismeritek, hogy a gyilkosság pillanatában mindketten szexuálisan felizgultatok az erőszak láttán." A bíró elrendelte, hogy a két lány véletlenül se találkozhasson egymással a börtönben.

A családjával korábban Ausztráliába költöző brit származású áldozat 2006 végén elszökött szüleitől, a két lány pedig befogadta közös házukba. Stasinowsky ugyanakkor egy idő után nagyon mérges lett, mert úgy látta, hogy Mitchell flörtölni próbál Parashumtival. A bíró elmondása alapján Parashumti elhatározta, hogy bebizonyítja, hogy nem vonzódik Mitchellhez, és a két lakótárs úgy döntött, hogy megöli a tizenhat éves lányt.

A három lány egyik este whiskyt ivott a kertben, amikor Parashumti Mitchell mögé lopakodott és egy téglával többször fejbe verte. Amikor a lány megpróbált elmenekülni, Parashumti tovább ütötte, Stasinowsky pedig egy fém nyakörvvel fojtogatni kezdte. A tehetetlen áldozatot a bíróságon elmondottak alapján csaknem egy órán át kínozták, miközben brit kiejtésén gúnyolódtak. Mikor Mitchell meghalt, a teste felett megcsókolták egymást, amit mobiltelefonjukkal videóra is vettek. A lány holttestét a hátsókertben álló pajtában egy ládába rejtették. Mitchellt néhány nappal később találták meg a rendőrök, akiket a brit lány szülei értesítettek lányuk eltűnéséről.