Árpád
-2 °C
3 °C

Féltékenységből gyilkolt a leszbikus pár

2008.03.07. 19:55
Életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság azt a két fiatal ausztrál lányt, akik még 2006 decemberében különös kegyetlenséggel meggyilkolták tizenhat éves társukat. A gyilkosság hátterében a két idősebb lány egyikének féltékenysége állhat, azt hitte ugyanis, hogy az áldozat flörtölni próbál szerelmével.

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott Ausztráliában a tizenkilenc éves Valerie Parashumti, és korábbi szerelme, a huszonegy éves Jessica Stasinowsky, akik elismerték, hogy 2006 decemberében brutálisan halálra verték a tizenhat éves Stacey Mitchellt, majd mobiltelefonnal videóra vették, ahogy a halott áldozat teste felett csókolóztak, írja a Guardian. A Parashumtit megvizsgáló pszichológus megállapította, hogy a lánynak súlyos személyiségzavara van, a vámpírok megszállottja, és a kínzástól és erőszaktól izgul fel szexuálisan. Az eset brutalitása, az elkövetők fiatal kora és a megbánás teljes hiánya sokkolta a nyugat-ausztráliai Perth lakosait.

Az ügyet tárgyaló Peter Blaxell bíró különösen borzasztónak nevezte a bűncselekményt, mivel a két ausztrál lány szórakoztatónak és izgatónak írta le a gyilkosságot. "Több, mint egy évig voltatok előzetes letartóztatásban, ahol elgondolkozhattatok volna tettetek gonoszságán. Azonban továbbra sem tanúsítotok semmilyen megbánást, és nyilvánvalóan semmibe veszitek az emberi élet szentségét" - jelentette ki. "Még ijesztőbb, hogy elismeritek, hogy a gyilkosság pillanatában mindketten szexuálisan felizgultatok az erőszak láttán." A bíró elrendelte, hogy a két lány véletlenül se találkozhasson egymással a börtönben.

A családjával korábban Ausztráliába költöző brit származású áldozat 2006 végén elszökött szüleitől, a két lány pedig befogadta közös házukba. Stasinowsky ugyanakkor egy idő után nagyon mérges lett, mert úgy látta, hogy Mitchell flörtölni próbál Parashumtival. A bíró elmondása alapján Parashumti elhatározta, hogy bebizonyítja, hogy nem vonzódik Mitchellhez, és a két lakótárs úgy döntött, hogy megöli a tizenhat éves lányt.

A három lány egyik este whiskyt ivott a kertben, amikor Parashumti Mitchell mögé lopakodott és egy téglával többször fejbe verte. Amikor a lány megpróbált elmenekülni, Parashumti tovább ütötte, Stasinowsky pedig egy fém nyakörvvel fojtogatni kezdte. A tehetetlen áldozatot a bíróságon elmondottak alapján csaknem egy órán át kínozták, miközben brit kiejtésén gúnyolódtak. Mikor Mitchell meghalt, a teste felett megcsókolták egymást, amit mobiltelefonjukkal videóra is vettek. A lány holttestét a hátsókertben álló pajtában egy ládába rejtették. Mitchellt néhány nappal később találták meg a rendőrök, akiket a brit lány szülei értesítettek lányuk eltűnéséről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?