Mátyás
-6 °C
1 °C

Húsz év börtön szexturistáskodásért

2005.03.29. 12:25
Egy 87 éves amerikai férfi az első, akit elmarasztalt a Los Angeles-i bíróság a szexturizmust tiltó rendelkezések alapján. A férfi azt vallotta, hogy több mint húsz éve tart szexuális felvilágosítást fülöp-szigeteki lányoknak, szüleik beleegyezésével.

Húsz évi börtönre ítéltek Los Angelesben helyi idő szerint hétfőn egy 87 éves amerikai férfit, aki a vádak szerint szexturistaként a Fülöp-szigetekre akart utazni. John Seljan az első, akit a 2003-ban életbe lépett, az amerikaiaknak a külföldi szexturizmust megtiltó szövetségi törvény megsértése miatt elítélnek.

Az ítéletet hétfőn mondták ki, de Seljant már novemberben bűnösnek találta egy Los Angeles-i bíróság, ahová a vádlott tolószékben és nagyothalló készülékkel érkezett. Az idős férfit, akit az ellene felhozott hét vádpontból a bíró hatban talált bűnösnek, 2003 októberében vették őrizetbe, amikor a Fülöp-szigetekre kívánt utazni. Poggyászában leendő áldozatainak szánt 45 kilogrammnyi csokoládét és pornográf kiadványokat találtak.

A vádlott irattartójában a rendőrség több levelet talált "Johnny" aláírással, amelyeknek a címzettje egy 9, illetve 12 éves Fülöp-szigeteki kislány volt. Seljan a levelekben azt ígérte a címzetteknek, hogy megismerteti velük a nirvánát. A nyomozóknak azt állította, hogy 1983 óta tartott "szexuális felvilágosítást" fiatal Fülöp-szigeteki lányoknak szüleik beleegyezésével.