Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Féltékenységből ölt az alsószuhai családgyilkos

2007.02.13. 19:29
Megtört a hallgatás, Greskó László kedden beismerte, féltékenységből mészárolta le Alsószuhán három családtagját.

Vallomást tett a rendőrségen a hétfő este hat óra körül Miskolcon elfogott 45 éves férfi, aki a gyanú szerint a hétvégén brutálisan megölte két gyermekét, majd végzett feleségével is. Az RTL Klub híradójában elhangzott, Greskó László beismerte, féltékenységből mészárolta le Alsószuhán három családtagját: feleségét, Erikát, a tízéves Izabellát, a 18 éves Lászlót.

A család ötödik tagja, a 21 éves Erika Sárospatakon tanul, a hétvégét nem töltötte otthon, és ennek köszönheti hogy életben maradt. Az apja elfogásáig rendőrök vigyáztak rá Sárospatakon.

Képek a helyszínről
Képek a helyszínről

A rendőrök szerint a családi dráma hátterében az állhat, hogy a Greskótól - míg rácsok mögött volt - felesége elvált. Szabadulása után pedig nem akarta visszafogadni. Ezt több falubéli is hasonlóképp tudja. A család ugyanis korábban Debrecenben élt, majd amikor varrodájuk tönkrement és Greskó László börtönbe került, felesége a három gyerekkel a borsodi faluba költözött sógorához, hogy ezzel vessen véget a férjével való kapcsolatnak. Az MTV híradója szerint a férfi úgy tudta, feleségének új barátja van.

Kedvezménnyel szabadult


A rendőrség az apát körözte

Greskó László egyébként többféle bűncselekmény miatt éveket ült már többször is börtönben, többnyire erőszakos bűncselekmények miatt. Életellenes bűncselekményt azonban eddig nem követett el" - mondta Egyedné Novodonszki Éva, cáfolva ezzel azokat az értesüléseket, amik szerint a férfi már ült börtönben gyilkosság miatt.

Legutóbbi börtönbüntetéséből feltételesen, kedvezménnyel szabadult Greskó László. Megkereste családját és beállított hozzájuk a kis alsószuhai házba. A helybéliek úgy tudják, hogy karácsony előtt be is költözött hozzájuk, és mivel el volt törve a lába, ápoltatta magát a feleségével. A család élete azonban nem jött rendbe, és szombaton éjjel a férfi előbb fiával - hogy ne tudjon a többiek segítségére lenni -, aztán kislányával, majd a feleségével is végzett.

Az ágyukban fekvő áldozatokat az asszony sógora találta meg hétfőn, kora reggel. A helyszínelő rendőrök nem találtak dulakodási nyomokat, a gyilkos fegyverre - egy baltára - a ház közelében bukkantak.

Az RTL Klubnak nyilatkozó pszichológus azt mondta, hogy a sokévi börtön miatt a férfi nem tanulta meg, hogyan reagáljon a visszautasításra, ez vezetett a gyilkosságghoz.