Szilvia
5 °C
16 °C

Féltékenységből ölt az alsószuhai családgyilkos

2007.02.13. 19:29
Megtört a hallgatás, Greskó László kedden beismerte, féltékenységből mészárolta le Alsószuhán három családtagját.

Vallomást tett a rendőrségen a hétfő este hat óra körül Miskolcon elfogott 45 éves férfi, aki a gyanú szerint a hétvégén brutálisan megölte két gyermekét, majd végzett feleségével is. Az RTL Klub híradójában elhangzott, Greskó László beismerte, féltékenységből mészárolta le Alsószuhán három családtagját: feleségét, Erikát, a tízéves Izabellát, a 18 éves Lászlót.

A család ötödik tagja, a 21 éves Erika Sárospatakon tanul, a hétvégét nem töltötte otthon, és ennek köszönheti hogy életben maradt. Az apja elfogásáig rendőrök vigyáztak rá Sárospatakon.

Képek a helyszínről
Képek a helyszínről

A rendőrök szerint a családi dráma hátterében az állhat, hogy a Greskótól - míg rácsok mögött volt - felesége elvált. Szabadulása után pedig nem akarta visszafogadni. Ezt több falubéli is hasonlóképp tudja. A család ugyanis korábban Debrecenben élt, majd amikor varrodájuk tönkrement és Greskó László börtönbe került, felesége a három gyerekkel a borsodi faluba költözött sógorához, hogy ezzel vessen véget a férjével való kapcsolatnak. Az MTV híradója szerint a férfi úgy tudta, feleségének új barátja van.

Kedvezménnyel szabadult


A rendőrség az apát körözte

Greskó László egyébként többféle bűncselekmény miatt éveket ült már többször is börtönben, többnyire erőszakos bűncselekmények miatt. Életellenes bűncselekményt azonban eddig nem követett el" - mondta Egyedné Novodonszki Éva, cáfolva ezzel azokat az értesüléseket, amik szerint a férfi már ült börtönben gyilkosság miatt.

Legutóbbi börtönbüntetéséből feltételesen, kedvezménnyel szabadult Greskó László. Megkereste családját és beállított hozzájuk a kis alsószuhai házba. A helybéliek úgy tudják, hogy karácsony előtt be is költözött hozzájuk, és mivel el volt törve a lába, ápoltatta magát a feleségével. A család élete azonban nem jött rendbe, és szombaton éjjel a férfi előbb fiával - hogy ne tudjon a többiek segítségére lenni -, aztán kislányával, majd a feleségével is végzett.

Az ágyukban fekvő áldozatokat az asszony sógora találta meg hétfőn, kora reggel. A helyszínelő rendőrök nem találtak dulakodási nyomokat, a gyilkos fegyverre - egy baltára - a ház közelében bukkantak.

Az RTL Klubnak nyilatkozó pszichológus azt mondta, hogy a sokévi börtön miatt a férfi nem tanulta meg, hogyan reagáljon a visszautasításra, ez vezetett a gyilkosságghoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?