Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Börtönt kapott a rendőröket dobáló szurkoló

2008.05.21. 19:15
A Nyíregyházi Városi Bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte L. Lajos Zoltánt, aki a tavaly szeptemberi Nyíregyháza-Debrecen mérkőzés előtt sörös üveget dobott a rendőrök felé. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

A drukker a szeptember 22-ei, botrányos körülmények között zajlott Nyíregyháza-Debrecen NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt követte el a bűncselekményt, közölte Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese.

A szurkolók utcai vonulását a rendőrök biztosították, ennek ellenére a két tábor szóváltásba keveredett egymással az egyik nyíregyházi útkereszteződésben, ahová kivezényelték a lovasrendőröket.

A szurkolók zászlóval hergelték a lovakat, különböző tárgyakkal dobálták azokat. A megriadt állatok emiatt kitörtek az alakzatból.

A rendbontó szurkolók közül L. Lajos Zoltánt, aki sörös üveget dobott a rendőrök felé, elfogták, megbilincselték és előállították.

A bíróság társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak büntette miatt ítélte el L. Lajos Zoltánt. A nem jogerős ítélet meghozásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, s részben beismerő vallomását.

Súlyosbító körülményként vette viszont figyelembe, hogy egyre gyakoribban a hivatalos személy elleni bűncselekmények és erőszakos cselekmények a labdarúgó-mérkőzéseken.