Ervin
14 °C
21 °C

Tíz feleségnek tíz új autó

2005.02.14. 15:31
Tíz vadonatúj BMW-t vett feleségeinek Szváziföld királya, III. Mszvati, közölte a BBC. A költekező uralkodónak nem ez az első hasonló cselekedete a rohamosan szegényedő országban.
bmw
Pazar autó a kedveseknek
Nyolcszázhúszezer dollárba került Szváziföld uralkodójának az a tíz felsőkategóriás 5-ös BMW, amelyeket feleségeinek vett, adta hírül a BBC. A király pazar életmódján előszeretettel csámcsogó helyi média beszámolója szerint nem ez az első eset, hogy III. Mszvati rengeteg pénzt költ autóvásárlásra.

Az uralkodó tavaly decemberben saját magának vett egy luxusautót. A félmillió dolláros Maybachot tévével, DVD lejátszóval, 21 hangszórós hifivel, hűtővel, telefonnal és ezüst pezsgőtartókkal szerelték fel.

Luxus minden áron

III. Mswati
III. Mswati
Szváziföld az egyetlen még létező afrikai abszolutista állam. Uralkodójának, III. Mszvatinak tíz felesége és három jegyese van. A király az utóbbi években a parlament elé terjesztette, hogy különítsenek el pénzt az állami költségvetésből tíz élettársának palotaépítéseire. A tervezetet azonban később el kellett vetni, mivel több tüntetést is tartottak emiatt országszerte.

Luxus talán a luxus

A pénzszóró király országában a legnagyobb az AIDS-es betegek száma, a munkanélküliségi ráta pedig eléri a negyven százalékot. Az ország egymilliós lakosságának hetven százaléka átlagosan csak egy dollárnak megfelelő összegből gazdálkodik naponta.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft