Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Extasyt adott 12 éves unokaöccsének

2004.10.05. 19:17
Egy Ózd környéki férfi mezgerelés közben zacskót talált, amelyben általa "testépítő szernek" hitt extasy, valamint zöld fű volt. Az utóbbit otthagyta, a tablettákból azonban kondíciója javítása érdekében 12 éves unokaöccsét is megkínálta.
A rendőrség gyanúja szerint Sajóvárkonyban extasyt adott egy férfi unokaöccsének, aki három társát is megkínálta a kábítószerrel - olvasható az ORFK honlapján. Az őrizetbe vett 30 éves férfi azt állítja, Ózd határában mezgerelés közben bukkant egy reklámszatyorra, amelyben általa "testépítő szernek hitt" tablettákat talált. Ezekből fogyasztott a helyi iskola WC-jében a négy gyerek.

Testerősítőnek hitte

A férfi azzal adta oda a kisfiúnak a tablettákat, hogy az valamiféle erősítő, amitől megerősödhet. Az egyik kereskedelmi tévécsatorna szerint "koronás" jelzésű tabletták elfogyasztása után, a gyerekek rosszul lettek, egyikük az iskolaudvaron elájult.

Az ózdi rendőrök házkutatást tartottak a nagybácsi lakásán, ahol 1507 darab tablettát és egy digitális mérleget foglaltak le. A 30 éves férfi (B.I.) azt mondta, hogy a zacskóban volt egy műanyag doboz, amiben – a rajta lévő felirat szerint – erősítő szer volt. Miután azt kinyitotta, kivette a számára hasznosnak vélt tablettákat, és a zöld színű füvet otthagyva, hazavitte.

A 12, 13 éves fiatalokat jelenleg kórházban ápolják, de még kedden elhagyhatják a kórházat. A férfi ellen a kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.