Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Gépfegyveres merénylet egy baranyai faluban

2001.10.28. 14:26
Súlyos sérülést szenvedett az a férfi, akire társával együtt vasárnapra virradóra gépfegyverből rálőttek a Baranya megyei Alsószentmártonban. A feltételezett tettes jelentkezett a rendőrségen és tagadja, hogy köze lenne a lövöldözéshez.
Gépfegyverből nyitott tüzet valaki két férfira a vasárnapra virradó éjszaka a Baranya megyei Alsószentmártonban. A két férfi egy Lada személygépkocsi mellett állva beszélgetett, amikor a sorozatlövések eldördültek, s bár a golyók többsége a gépkocsiba és a mögötte álló házba csapódott, találat érte őket is. Egyikük súlyos lábszárlövést, a másik könnyű fejsérülést szenvedett - adta hírül az MTI.

Egyikük felismerni vélte a tettest, akit egész éjjel kerestek a rendőrök. Ám vasárnap reggel önként jelentkezett a keresett 36 éves siklósi férfi, ám tagadja, hogy ő követte volna el a merényletet - mondta el Mogyorósi Gábor, a siklósi rendőrkapitányság őrnagya.

A nyomozás érdekében a rendőrség nem közölt az ügyről további részleteket, csupán annyit, hogy az emberölés gyanúja miatt indított vizsgálat folytatódik.