Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Ötvenen támadtak a rendőrökre Oroszlányban

2003.06.23. 16:54
Csendháborítás miatt akartak intézkedni a járőrök, amikor az ötven fős csoport rájuk támadt vasárnap éjjel Oroszlányban. A rendőrök gázspray-vel és figyelmeztető lövéssel fékezték meg a társaságot.
A rendőrségi közlemény szerint a vértesi város járőrei csendháborítás miatt vonultak ki egy éjjel-nappali bolthoz, ahol igazoltatni akarták a hangoskodókat. Itt azonban egy körülbelül 50 fős tömeg gyűlt köréjük, hogy megakadályozzák az előállítást.

Para és gázspray

A járőrök felszólították őket, hogy oszoljanak, de ennek nem tettek eleget, sőt a fenyegetők egyik tagja hátulról a járőrparancsnokra támadt. A verekedőt csak gázspray-vel sikerült megfékezni, megbilincselését azonban már megakadályozta a rendőrök megölésével fenyegetőző tömeg.

A járőrparancsnok végül figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, hogy az ordítozókat meghátrálásra bírja. A két rendőr végül erősítést kért, de a támadók azonban ezt hallva elmenekültek. A társaság felkutatásra tett intézkedések eddig nem hoztak eredményt.

Senki nem sérült meg

Úgy tudni, a parancsnoki vizsgálat eddigi adatai szerint a rendőri intézkedés jogszerű és szakszerű volt, annak során senki nem sérült meg. Az eljárást a továbbiakban az Ügyészségi Nyomozóhivatal folytatja le a hivatalos személy elleni erőszak ügyében.

A közelmúltban a Pest megyei Valkón is történt hasonló eset. Ott, a rendőrségi vizsgálat eddig adatai szerint nyolcvan-kilencven fős tömeg támadt meg két rendőrt, akik egy furgon sofőrjét akarták igazoltatni.