Benedek
-4 °C
5 °C

Pénzért igazolt gyakorlatot a tornatanár?

2001.12.14. 12:29
A testnevelési tanszék oktatója ellen bejelentés érkezett az ügyészségre, amelyben a bejelentők az állították, hogy az oktató pénzért írta alá a szakmai gyakorlatot igazoló dokumentumot.
Több rendbeli vesztegetés alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szombathelyi Városi ügyészség a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF) egyik oktatója ellen - közölte Fejes Péter, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője. A testnevelési tanszék oktatója ellen bejelentés érkezett az ügyészségre, amelyben a bejelentők az állították, hogy az oktató pénzért írta alá a szakmai gyakorlatot igazoló dokumentumot.

Hasonló tartalmú feljelentést tettek az érintett hallgatók a főiskola vezetőinél is, Gadányi Károly, a főiskola főigazgatója hivatalból fegyelmi vizsgálatot indított, amelyet azonban fel is függesztett és állásfoglalást kért az ügyészségtől.

- Az ügyészség állami szerv dolgozója által elkövetett vesztegetés vétségének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el - mondta az ügyészségi szóvivő. Hozzátette: a rendőrségnek két hónap áll rendelkezésére a nyomozás lefolytatására, de a határidő szükség szerint meghosszabbítható.