Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Elítélték a kiskörei tanárverőt

2008.04.25. 19:01
Fél év fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 17 éves fiút, aki két hete megvert egy tanárt a Heves megyei Kiskörén. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették.

A fiatalember, aki egy másik iskolába jár, azért támadt a tanárra, mert azt halotta, hogy a pedagógus megverte az öccsét.

A fiú torkon ragadta a tanárt, a földre rántotta és életveszélyesen megfenyegette. A tanár kollégái értesítették a rendőröket. Az ügyészség szerint sikerült hamar végére járni az ügynek, és így két hét után, gyorsított eljárással meg is született az ítélet. A fiú hat hónap fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetést kapott. A büntetés végrehajtását két évre felfüggesztették - mondta a Független Hírügynökségnek Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője.

Az utóbbi hónapokban a kisköreivel együtt három olyan eset került nyilvánosságra, hogy tanárokra támadtak diákok. Volt, amikor az esetről felvétel is készült.

Márciusban az egyik újpesti általános iskola túlkoros diákja azért vágta gyomron, vállon és arcon tanárát, mert az rászólt a szünetben. A kerület polgármestere ezután kitiltotta a fiút az összes önkormányzati iskolából. Egy VIII. kerületi iskola diákja azt rögzítette, ahogy osztálytársa óra alatt egy tanárt inzultál. A fiú lökdöste az idős pedagógust, és a felvételen hallani azt is, hogy a többiek nevetnek, senki sem sietett a tanár segítségére.

A fiú szülei egyébként eltúlzottnak tartják a büntetést, a tanártól azonban már bocsánatot kértek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!