Gusztáv
-4 °C
1 °C

Kettős tanárverés egy józsefvárosi iskolában

2001.10.20. 17:18
Őrizetben van az a férfi, aki a fia buzdítására megvert két tanárt Józsefváros egyik iskolájában. Az ütlegelés előzménye egy nyugdíjas pedagógus és a diákja közötti szóváltás volt. A tanárverésért akár öt évet is kaphat az erőszakos apa.
A rendőrség az előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a férfinak, aki az eddigi adatok szerint fia felhívására két tanárt megvert a budapesti VIII. kerületi Német Utcai Általános Iskolában pénteken a tanítási idő alatt. A jelenleg őrizetben ülő férfit, illetve szabadon lévő három rokonát csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítják, amely akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Történt, hogy az iskola nyugdíjas tornatanára órán szóváltásba keveredett az egyik tanulóval, aki meglehetősen csúnya szavakat is használt. Mi több, azzal fenyegette meg az idős pedagógust, hogy az apjával megvereti. A nyugdíjas tanár egyik fiatalabb kollégáját is segítségül hívta az esetnél. Ezután a tanuló tanítási időben hazament és apjának azt mondta: tanára megverte. Ezt idáig nem támasztotta alá sem a tanárok, sem a diákok tanúvallomása.

Ekkor az apa több családtag kíséretében bevonult az iskolába és a folyóson bántalmazta a fiatalabb tanárt. Majd a tornaterem felé vette az irányt, és az ott éppen órát tartó idősebb pedagógust is megütötte tanítványai szeme láttára. Fia sem volt rest, egyes szemtanúk szerint ő is belerúgott egyik tanárába. Ő azonban, mivel nem töltötte még be 14. évét, nem büntethető. A tanárok nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, bár egyikük a kezén szalagszakadást is szenvedett. Az apa előzetes letartóztatásáról 72 órán belül kell döntenie a bíróságnak.