Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Betörte egy tanár orrát egy 16 éves fiú

2008.05.31. 13:55
Általános iskolás öccsét védve kezdett dulakodni egy tanárral egy bökönyi fiú. A pofozkodó tanár orra betört, a tinédzser ellen súlyos testi sértés miatt járnak el a rendőrök. Nyíregyházán szintén egy fiatal tört be egy orrot rablás közben.

Súlyos testi sértés miatt indult eljárás egy 16 éves bökönyi fiú ellen, aki ököllel úgy megütötte az öccsét pofonvágó tanárt, hogy a pedagógusnak eltört az orra, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a kamasz csütörtök kora délután, a lakásuk közelében ütötte meg a 39 éves férfit.

Az eset előzménye, hogy a tanár a helyi általános iskolában történt verekedés miatt kérdőre vont egy tízéves kisfiút. A gyerek szidni kezdte tanárát, majd hazaindult. A pedagógus utána ment, hogy a szülőkkel is megbeszélje a történteket. Az utcán a gyerek ismét szidalmazta őt, erre a férfi pofonvágta a gyereket.

A kisfiú bátyja - szintén az iskola tanulója - ekkor ütötte meg a tanárt, majd dulakodni kezdtek, míg végül egy utcabeli férfi szétválasztotta őket. A rendőrség vizsgálja a tanár büntetőjogi felelősségét is.

Még egy orr tört

A megyeszékhelyen egy másik orrcsonttöréses eset is történt: megtámadtak egy 17 éves fiút szombatra virradóra Nyíregyházán, a tettesek elvették áldozatuk cipőjét, nadrágját, övét, pólóját, fülbevalóját és személyes iratait is, derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség közleményéből.

A kamaszt a három hasonló korú fiú követte Nyíregyháza belvárosában, megpróbált elrejtőzni egy lépcsőházban, de megtalálták. Először beszélgetésbe elegyedtek vele, majd egyikük megütötte, végül elvették a holmijait. Az áldozat orra betört. A városi rendőrség járőrei forró nyomon elfogták a feltételezett elkövetőket. A 16-18 éves fiúkat csoportos rablás miatt őrizetbe vették.

A sértettről közben kiderült, hogy lopás miatt körözték, és az is, hogy három hete szökött meg a tiszadobi nevelőintézetből.