Valér
2 °C
8 °C

Féltékenységi tragédia egy tanyán

2001.10.06. 12:11
Kapcsolódó cikkek (1)
Lelőtte élettársát, majd magával is végzett szombatra virradóra egy kisszállási férfi, aki nemrég szabadult börtönbüntetéséből. A féltékenységből bekövetkezett tragédia egy tanyán történt, miközben a rendőrök is a helyszínen voltak.
A múlt héten szabadult a lopás miatt töltött börtönbüntetéséből a 41 éves Sz. J. Azóta többször is megfenyegette korábbi élettársát, a 45 éves M. I.-t. A férfi péntek este is féltékenységből kereste fel az asszonyt tanyasi otthonában.

A rendőrök az éjszaka folyamán kétszer is kivonultak a helyszínre. Először úgy tűnt, hogy sikerült jobb belátásra és távozásra bírni a támadóan fellépő hívatlan vendéget. Másodjára az Sz. J. által addigra már elbarikádozott tanyából kimenekítették a nőt, és az ugyancsak ott tartózkodó, általa védelmezőül hívott férfi ismerősét.

Ezután viszont a szomszéd tanyán biztonságba helyezett pár, nem tudni milyen okból, később visszament a másik tanyára. A harmadszor is kihívott rendőröknek a bútorokkal torlaszokat emelő Sz. J. azt kiabálta ki, hogy fegyver van nála, s ha nem távoznak, lelövi volt élettársát, valamint önmagát.

A helyszínen tartózkodó két járőr ezt követően erősítésért telefonált, de a Kiskuhalasi Rendőrkapitányságra éppen csak be tudtak jelentkezni, amikor a házban két lövés dördült. Az úgynevezett védelmező, mint utóbb kiderült, bent az ágy alatt megbújó férfi, ekkor azzal rohant ki a házból, hogy "megtörtént, amivel fenyegetőzött".

Az engedély nélkül tartott kispuskából leadott lövésektől az áldozat és gyilkosa azonnal meghalt.