Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Elfogták a salgótarjáni tinigyilkost

2008.07.22. 11:15
Sógora ölte meg azt a 15 éves lányt, akinek a holttestét vasárnap találták meg Salgótarján mellett. A 26 éves, büntetett előéletű férfi előre kitervelte a gyilkosságot, de azt egyelőre nem tudni, hogy miért ölte meg a lányt.

Elfogták a rendőrök a Salgótarján melletti hétvégi házban vasárnap holtan talált 15 éves lány gyilkosát. A többszörösen büntetett előéletű 26 éves férfit, aki az áldozat sógora, őrizetbe vették, tájékoztattak a Nógrád megyei rendőrkapitányság nyomozói.

A 15 éves lány szombaton családi és baráti körben szórakozott, majd eltűnt, s ezt a családja éjfél körül jelentette be a rendőrségen. A rendőrök kutatást is végeztek a városban, de nem találták meg az eltűntet.

Vasárnap délelőtt egy Salgótarján külterületén álló, épülőfélben lévő hétvégi ház tulajdonosa jelentette be, hogy háza bejáratánál vérnyomokat fedezett fel. Az ajtót berúgták, a tetőtéri helyiségben pedig egy félig lemeztelenített, letakart, véres, szétvert fejű lány holttestét találták meg.

Ezzel párhuzamosan az elkövető is megjelent a helyszínen vasárnap, ő ezt a kihallgatása során egy ideig azzal magyarázta, hogy be akart törni a házba. Miután megjelent, felismerte a rokonát, s ő maga szólt a családnak, akik aztán értesítették is a rendőrséget.

A családtagok kihallgatásakor a lányt a családdal együtt kereső, és magának még alibit is biztosító férfi ellentmondásokba keveredett, és végül beismerte, hogy ő ölte meg élettársa húgát. A rendőrök szerint "a lány önszántából ment a házba, de esélye sem volt, hogy onnan élve távozzon, mert a férfi azért csalta oda, hogy megölje". Egy féltéglával verte szét a fejét.

A férfi már akkor gyanús volt a rendőröknek, amikor azt mondta, hogy ő találta meg a holttestet, mikor a hétvégi házba ment betörni. A gyilkosságnak nem volt szexuális indíttatása, de hogy pontosan miért kellett meghalnia a lánynak, azt a rendőrség nem közölte.

Annyit tudni, hogy a gyilkos a lány többszörösen büntetett előéletű sógora és a bűncselekmény hátterében családi ügy áll. A férfit őrizetbe vették.