György
16 °C
24 °C

Tartálykocsik ütköztek a 8-as úton

2004.06.21. 13:33
Üzemanyagokat szállító tartálykocsik ütköztek össze a 8-as főúton, és baleset érte a helyszínre igyekvő egyik mentőegységet is - tudta meg a HavariaPress.
Senki nem sérült meg, de több órára le kellett zárni a 8-as főutat, mikor két, üzemanyagot szállító szlovén tartálykocsi és egy magyar autóbusz ütközött egymásnak - tudta meg a HavariaPress. A főút Várpalota felé tartó forgalmát a rendőrség Székesfehérvár és Várpalota között eltereli, Iszkaszentgyörgy illetve Ősi felé. A hírügynökség értesülései szerint egyébként kevéssel az első karambol után baleset érte a helyszínre tartó egyik mentőegységet is.

Egy magyar rendszámú autóbusz hétfőn reggel, nyolc óra körül Budapestről Firenzébe tartott. A Fejér megyei Csór és a Veszprém megyei Inota között azonban - eddig tisztázatlan okokból - hátulról nekiütközött egy szlovén tartálykocsi. A gázolajat szállító járműbe belerohant a mögötte érkező, ugyanazon szlovén cég járműparkjába tartozó másik tartálykocsi is.

Fotók: HavarisPress
Ennek a járműnek a vezetőfülkéje teljesen összeroncsolódott, ám a sofőr karcolások nélkül úszta meg a balesetet. Az egyik tehergépkocsiból az üzemanyag is szivárgott, a katasztrófavédelem helyszínre siető szakemberei azonban idejében megkezdték a szivárgás megfékezését.

Nem sokkal az első balesetet követően a helyszínre riasztott készenléti mentőegységek egyikét is baleset érte Székesfehérvár határában, az Újcsóri úton. Személyi sérülés - az eddigi adatok szerint - ebben a balesetben sem történt, ám az anyagi kár jelentős, és hátráltatta a karambol a tartálykocsik balesetének műszaki mentését is. Mivel az egymásnak rohanó járművek az úttest minden sávját elfoglalták, rendőrség az érintett útszakaszon több órára teljes útlezárást rendelt el.