Benedek
-5 °C
5 °C

Újabb vád Tasnádi Péter ellen

2006.08.25. 17:00
Idén már a sokadik vádat emelik az előzetes letartóztaásban ülő egykori vállakozó ellen, ezúttal egy aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés felbujtójaként vádolták meg.

Aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, mint felbújtó vádolja az ügyészség Tasnádi Pétert, derült ki pénteken. Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: az ügyben a II-III. Kerületi Bírósághoz nyújtott be vádiratot az ügyészség és kérte, hogy azt küldjék meg a Fővárosi Bíróságnak egyesítésre az ott két rendbeli emberölés kísérlete miatt Tasnádi ellen zajló perhez. A most benyújtott vádirat szerint egy ismeretlen személy Tasnádi megbízása alapján Tasnádi anyósát sósavval öntötte le.

Az ismeretlen elkövető 2003. február 17-én felkereste a nőt otthonában és amikor meggyőződött személyazonosságáról, leöntötte a maró folyadékkal. A tettes azonban célt tévesztett és a sósav nagy része a társasház folyosójának falára és padlójára ömlött. Az elkövető a helyszínről elmenekült. A sértett segítségért kiabált, ekkor a szomszédok levették a sósavval átitatott ruháját és vízzel valamint tejjel itatták meg az asszonyt, hogy semlegesítsék az esetlegesen szervezetébe kerülő maró folyadékot. A nő a bántalmazás következtében megsérült.

Tasnádi Péter jelenleg előzetes letartóztatásban van, ellene csak ebben az évben már több vádiratot nyújtottak be. Február 9-én a Fővárosi Főügyészség tizenegy különböző bűncselekményben emelt vádat. A vádirat szerint ő utasítására késeltek meg több embert és gyújtottak fel több autót. A vádiratban az is szerepel, hogy 2002-ben Tasnádi felgyújtatta annak a férfinak az autóját, aki először elvállalta felesége megölését, de később a megbízást visszaadta, az előleget viszont nem.

Május elején ugyancsak a Fővárosi Főügyészség emelt vádat Tasnádi ellen. A vád szerint Tasnádi meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát. Augusztus elején a Budakörnyéki Ügyészség nyújtott be vádiratot Tasnádi Péter és három társa ellen élet elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt.