Géza
-12 °C
-4 °C

Ismét vádat emeltek Tasnádi Péter ellen

2006.05.04. 14:52
Ismét vádat emeltek Tasnádi Péter ellen. Az egykori vállalkozót azzal vádolják, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát. Tasnádi ellen a Fővárosi Főügyészség tizenegy különböző bűncselekményben már korábban vádat emelt február 9-én.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Tasnádi Péter ellen. Az előzetes letartóztatásban lévő volt vállalkozót azzal vádolják, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát.

Tasnádi Pétert kétrendbeli, emberölés előkészületének bűntettével és felbujtóként elkövetett lőfegyverrel visszaéléssel vádolják, mindkettőt bűnszervezet keretében követte el - közölte Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Próbálkozások

Tasnádi Péter mellett további hét férfi ellen emeltek vádat részben bűnszervezet tagjaként elkövetett emberölés előkészülete és lőfegyverrel való visszaélés miatt.

A gyanú szerint Tasnádi megbízást adott arra, hogy öljék meg volt feleségét és annak új élettársát.

Korábban felmerült, hogy a feladatra egy volt rendőrtiszt vállalkozott, aki 2001-ben nagyobb összeget kapott ezért. A megbízást azonban nem teljesítette, s a pénzt nem adta vissza. A volt rendőr terepjáróját 2004-ben felgyújtották.

Tasnádi egyik, a rendőrséggel együttműködő bizalmasa korábban egyébként azt vallotta: bérgyilkosok véletlenségből a volt feleség élettársának kertészét késelték meg, a gyenge minőségű fényképről ugyanis nem ismerték fel a "célszemélyt".

A gyanú szerint Tasnádi később újabb megbízást adott a bérgyilkosságra. A rendőrség szerint az ügyben összekötőként működött közre egy újságíró, akit egy időre szintén őrizetbe vettek.

Előzmények

A Fővárosi Főügyészség tizenegy különböző bűncselekményben már vádat emelt Tasnádi Péter ellen ez év február 9-én. A vádirat szerint az ő utasítására késeltek meg több embert és gyújtottak fel több autót. A Nemzeti Nyomozó Iroda december 6-án tudatta, hogy vádemelést javasol Tasnádi Péterrel és társaival szemben, mások mellett életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, sikkasztás, csalás, zsarolás, személyi szabadság megsértése és közveszéllyel fenyegetés miatt.

Tasnádit 2002. december 12-én négy és fél éves szabadságvesztésre ítélték önbíráskodás, felbújtóként, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés valamint adócsalás vétsége miatt. A per azért kapott nagy figyelmet, mert őt vádolták meg először bűnszervezet létrehozásával és irányításával. A maffiavádak alól azonban a bíróság felmentette.

A vádlott kedvezményekkel 2004. május elsején szabadult ki. Börtönbüntetésének legutolsó napján, 2004. április 30-án, egy ingatlanügylettel összefüggő adócsalás vádjával újabb büntetőper kezdődött ellene. Ebben az ügyben a bíróság 2005-ben kimondta: a vállalkozó nem követett el adócsalást, amikor hozzájutott rózsadombi házához.

A volt vállalkozót a rendőrség 2004. októberében ismét őrizetbe vette. Azóta előzetes letartóztatásban van.