Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Újabb Tasnádi-ügyeket talált a rendőrség

2006.06.29. 15:54
Újabb két bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség Tasnádi Pétert. A hatóság gyanúja szerint egy csőd szélén álló ingatlanszövetkezet vezetőjének védelmet ígért, embereivel viszont folyamatosan fenyegettette, hogy több pénzt szedjen ki belőle. A rendőrség szerint volt felesége édesanyját is ő öntette le sósavval.

Életveszélyes fenyegetéssel megvalósított zsarolás megalapozott gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat Tasnádi Péterrel, F. Attilával és két társukkal szemben- közölte a nyomozóiroda az ORFK honlapján.

Látszólag védelmet ígért

A rrendőrség szerint Tasnádi 2004. májusi szabadulása után tovább akarta működtetni őrzés-védelemmel is foglalkozó kft-jét. Felvette a kapcsolatot egy akkor már fizetésképtelenné vált ingatlanszövetkezet elnökségi tagjaival, akik a befektetők követeléseitől és fenyegetésitől félve védelmet kerestek. Tasnádi látszólag elvállalta a védelmüket, valójában viszont ő szervezte a vállalkozók elleni életveszélyes fenyegetéseket, F. Attila nevében.

A nyomozók arra jutottak, hogy Tasnádi és F. Attila megállapodott, a zsarolással megszerzett pénzen megosztoznak majd. F. Attila viszont a rendőrök szerint nem is sejtette, hogy a rendszeres és életveszélyes fenyegetések a nevében történnek. A nyomozók azt is kiderítették, hogy Tasnádinak régebbről konfliktusa volt F. Attilával, és így próbálta ellensúlyozni az akkori sérelmeit.

Hatmilliós védelmi pénz

Az ingatlanszövetkezetes a folyamatos fenyegetések hatására 6 millió forintot fizetett ki, Tasnádi azonban tovább fenyegettette. Tasnádiék a sértettekről és a bajban lévő cégről környezettanulmányt is készítettek, és csak azért nem folytatódtak a fenyegetések, mert az elkövetők más ügyben előzetes letartóztatásba kerültek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt is eljárást folytat Tansádi Péter ellen. A gyanú szerint ő öntette le sósavval korábbi felesége, Marjai Judit édesanyját. A nő éppen aznap tanúskodott volna egy Tasnádi és volt felesége közötti perben. A rendőrség azt állítja, hogy Tasnádi a börtönből titokban kijutatott levélben adott utasítást akkori anyósa megtámadására.

Bosszú volt a motiváció

A nyomozók állítják Tasnádit leginkább a személyes bosszú és a pénz motiválta. A nyomozást mindkét ügyben várhatóan a közeljövőben befejezik.

Az ügyészség először februárban, majd májusban emelt vádat Tasnádi ellen. Többek között azt róják a terhére, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak új élettársát. Tasnádi Pétert kétrendbeli, emberölés előkészületének bűntettével és felbujtóként elkövetett lőfegyverrel visszaéléssel vádolják, mindkettőt bűnszervezet keretében követte el - szól az ügyészségi vád.

A Fővárosi Főügyészség tizenegy különböző bűncselekményben ügyében is vádat emelt Tasnádi Péter ellen ez év február 9-én. A vádirat szerint az ő utasítására késeltek meg több embert és gyújtottak fel több autót. A Nemzeti Nyomozó Iroda december 6-án tudatta, hogy vádemelést javasol Tasnádi Péterrel és társaival szemben, mások mellett életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, sikkasztás, csalás, zsarolás, személyi szabadság megsértése és közveszéllyel fenyegetés miatt.