Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Tasnádit őrizetbe vették

2008.01.22. 17:50
Kedden házkutatást tartottak Tasnádi Péter egykori vállalkozó házában, majd bekísérték a rendőrségre. Hivatalosan csak Tasnádi bevitelét erősítették meg, a Tények információi szerint sikkasztás miatt indult ellene újabb eljárás.

Kedden házkutatást tartottak Tasnádi Péter házi őrizetben lévő egykori vállalkozó otthonában, majd előállították a rendőrségre, adta hírül elsőként az Infórádió. Tasnádi előállítását rendőrségi forrásaink megerősítették, ám arról egyelőre nem nyilatkoztak, miért vitték be. Horváczy Emese a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője annyit közölt kihallgatásra vitték be a rendőrségre Tasnádi Pétert, a kihallgatását követően pedig őrizetbe vették.

Az első feltételezések arról szóltak, hogy Tasnádi előállítása összefügghet azzal a vesztegetési üggyel, amely igazságügyi orvosszakértői vizsgálatával kapcsolatos. A hatóságok ugyanis találtak egy levelet, amelyben egy Péter aláírású személy pénzt kér az igazságügyi orvos szakértő megvesztegetésére.

A TV2 Tények című műsora viszont úgy tudja, nem a vesztegetési ügy miatt hallgatták ki gyanúsítottként Tasnádit, hanem sikkasztás miatt. A Magyar Televízió híradója arról számolt be, hogy Tasnádi korábbi szállásadójától kért 20 millió forintot, amiből közös vállalkozás létrehozását ígérte, azonban az új cég nem jött létre, a pénzzel pedig nem tudott elszámolni. A volt barát feljelentette Tasnádit ebben az ügyben hallgatták ki gyanúsítottként majd őrizetbe is vették.

Tasnádi Pétert tavaly júliusban engedték ki előzetes letartóztatásából, s házi őrizetbe helyezték. Az egykor őrző-védő cégeket tulajdonló Tasnádit azzal vádolják, hogy megakarta öletni volt feleségét és annak élettársát. A Tasnádi ügyében született orvosszakértői vélemény alapján a Pest megyei bíróság enyhítette a volt vállalkozó egy már letöltött börtönbüntetését, mert a szakvélemény azt tartalmazta, már 99-ben, amikor a terhére cselekmélnyt elkövette sem volt teljesen beszámítható.

A szakértői vélemények ügyében már zajlik egy eljárás vesztegetés gyanújával, de ebben az ügyben még nem hallgatták ki őt, bár az Indexnbek korábban elismerte ő írta a szakvélemény elkészítésére pénzt kérő levelet. tasnádi magyarázata szerint azonban szó sem volt vesztegetésről, a levelet azért írta, hogy így próbáljon visszaszerezni hozzá közel álló zsemélyektől pénzt. Állítja, amikor a levelet írta, akkor már régen készen volt a szakértői vélemény.