Benedek
-5 °C
5 °C

Tasnádi februárig előzetesben marad

2004.11.05. 07:36
A bíróság csütörtökön meghosszabbította Tasnádi Péter előzetes letartóztatását - értesült a Magyar Nemzet. A négy és fél éves börtönbüntetésből májusban kedvezménnyel szabadult vállalkozó és társa még legalább február 8-ig előzetesben marad. A Blikk úgy tudja, hogy Tasnádi tágasabb cellát kért.
Kibírhatatlan bezártságérzésre hivatkozva rendkívüli orvosi vizsgálatot kért Tasnádi Péter - írja pénteki számáéban a Blikk.

"Az orvos szakértő szerint Tasnádi számára az a legoptimálisabb, ha egy jóval nagyobb alapterületű cellában őrzik majd - mondta a lapnak Tasnádi ügyvédje, Bíró László.

A vállalkozó arra panaszkodott, hogy szorongást, folyamatos feszültséget érez az Aradi utcában, ahol a legveszélyesebbnek ítélt gyanúsítottakat tartják fogva, mert néhány négyzetméteres zárkában kell másodmagával lennie

A vállalkozót most azzal gyanúsítják, hogy két hónapja megbízást adott egy volt rendőrtiszt - amúgy exszaktanácsadója - terepjárójának felgyújtására.

A Blikk úgy tudja, az Aradi utcában Tasnádinak azzal a szerb férfival kell megosztania a celláját, akit - hét társával együtt - az utóbbi idők legnagyobb volumenű fegyvercsempészetével gyanúsítanak.