Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hollandos, áprilisi idő lesz a jövő héten

2007.02.25. 17:02
Jövő keddtől fokozatosan emelkedik a hőmérséklet: naponta egy fokkal lesz melegebb, a hétvégre már tavaszias idő várható.

Vasárnap éjszaka és hétfőn még télies idő várható, néhány megyében (Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg) még havazás is előfordulhat - erről az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatta az Indexet. A hegyvidéki területeken akár 10-15 centiméteres hó is lehet, míg a síkvidékeken e három megyében ötcentis hótakaró várható.

Máshol esős idő lesz a következő egy-két napban, a nappali felmelegedés 2-7 fok körül alakul majd (pluszban). Természetesen a melegebb délnyugaton várható, ott hét fok lesz a hőmérséklet az előrejelzés szerint, északkeleten viszont két fokos pluszra kell számítani nap közben.

Keddtől felmelegedés

Az OMSZ munkatársa elmondta, hogy keddtől várható a fokozatos felmelegedés: ekkor 5-10 fok lesz a nappali hőmérséklet az országban, szerdán 8-10, csütörtökön 9-14 fok várható. A hétvégén már igazán tavaszias idő lesz, hiszen 10-15 fok is előfordulhat.

Mindez azt jelenti, hogy hollandos, áprilisi idő várható, minthogy az esőzések nem kizártak, és a frontok is gyorsan váltják majd egymást a jövő héten.