Gusztáv
3 °C
7 °C

Hollandos, áprilisi idő lesz a jövő héten

2007.02.25. 17:02
Jövő keddtől fokozatosan emelkedik a hőmérséklet: naponta egy fokkal lesz melegebb, a hétvégre már tavaszias idő várható.

Vasárnap éjszaka és hétfőn még télies idő várható, néhány megyében (Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg) még havazás is előfordulhat - erről az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tájékoztatta az Indexet. A hegyvidéki területeken akár 10-15 centiméteres hó is lehet, míg a síkvidékeken e három megyében ötcentis hótakaró várható.

Máshol esős idő lesz a következő egy-két napban, a nappali felmelegedés 2-7 fok körül alakul majd (pluszban). Természetesen a melegebb délnyugaton várható, ott hét fok lesz a hőmérséklet az előrejelzés szerint, északkeleten viszont két fokos pluszra kell számítani nap közben.

Keddtől felmelegedés

Az OMSZ munkatársa elmondta, hogy keddtől várható a fokozatos felmelegedés: ekkor 5-10 fok lesz a nappali hőmérséklet az országban, szerdán 8-10, csütörtökön 9-14 fok várható. A hétvégén már igazán tavaszias idő lesz, hiszen 10-15 fok is előfordulhat.

Mindez azt jelenti, hogy hollandos, áprilisi idő várható, minthogy az esőzések nem kizártak, és a frontok is gyorsan váltják majd egymást a jövő héten.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!