Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Életfogytiglan a tatabányai taxisgyilkosnak

2006.05.11. 17:09
Első fokon, nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság azt a tatabányai férfit, aki tavaly szeptemberben megölt egy taxisofőrt.

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte első fokon a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság azt a tatabányai fiatalembert, aki tavaly szeptemberben megölt egy taxisofőrt - közölte Tóth József, a megyei bíróság elnökhelyettese.

A 22 éves tatabányai fiatalembert a bíróság előre kitervelten nyereségvágyból közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek.

A vádlott tavaly szeptember 20-án éjszaka a játékautomatán elvesztett pénzét akarta pótolni, ezért taxit hívott. Hazavitette magát és kérte a sofőrt, hogy várja meg.

A lakásán magához vett egy kést, majd visszament az autóhoz és egy közeli, elhagyatott helyre kérte a fuvart. Ott kényszerítette a taxist a nála lévő pénz átadására. A sértett védekezni próbált, majd dulakodás közben a férfi olyan mélyen szúrta meg az áldozat combját, hogy az rövid időn belül elvérzett.

A gyilkos hazament, elrejtette a ruháját, majd visszatért a helyszínre az otthagyott értékekért. Ekkor érte őt tetten a rendőrség. A tatabányai gyilkos ügyéről a Győri Ítélőtábla hoz döntést másodfokon.