Judit
2 °C
7 °C

Baseballütővel verte a taxis a közterület-felügyelőt

2004.09.10. 08:36
Egy budapesti taxis baseballütővel támadt egy intézkedő közterület-felügyelőre - értesült a Népszabadság. A taxis nehezményezte, hogy kerékbilincset akarnak tenni kocsijára a felügyelők. A férfi közokirat-hamisítással is gyanúsítható.
A Vár alatt, a Dózsa György téren bilincselte a járdán - tehát szabálytalanul - parkoló autókat a Fővárosi Közterület-felügyelet két munkatársa. Megbilincseltek egy taxit is, amelynek szélvédője mögött már első pillantásra is hamisnak látszó mozgáskorlátozott igazolványt fedeztek fel.

Közben felbukkant a taxi sofőrje, aki a bilincs leszerelését követelte, de a szokásos, tizenötezer forintos ellentételezés kifizetését megtagadta. A felügyelők felszólították, hogy mutassa meg az ominózus igazolványt, hadd vehessék közelebbről is szemügyre, a taxis erre hozzájuk vágta a papírt, majd kocsijából baseballütőt vett elő, a gázsprayje után nyúló felügyelőt torkon ragadta, a karosszériához szorította, és ráemelte a botot - írja a Népszabadság pénteki számában.

A beszámolókból kiderül, hogy a taxist odaérkező kollégái akadályozták meg, hogy megverje az egyenruhást. Lefogták, mielőtt üthetett volna.

A felbőszült fuvarozót az I. kerületi rendőrök vitték el, akik várhatóan hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt indítanak eljárást ellene; ezt öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a törvény. Ha a közokirat-hamisítás is bebizonyosodik, azért három évet kaphat a férfi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?