Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Baseballütővel verte a taxis a közterület-felügyelőt

2004.09.10. 08:36
Egy budapesti taxis baseballütővel támadt egy intézkedő közterület-felügyelőre - értesült a Népszabadság. A taxis nehezményezte, hogy kerékbilincset akarnak tenni kocsijára a felügyelők. A férfi közokirat-hamisítással is gyanúsítható.
A Vár alatt, a Dózsa György téren bilincselte a járdán - tehát szabálytalanul - parkoló autókat a Fővárosi Közterület-felügyelet két munkatársa. Megbilincseltek egy taxit is, amelynek szélvédője mögött már első pillantásra is hamisnak látszó mozgáskorlátozott igazolványt fedeztek fel.

Közben felbukkant a taxi sofőrje, aki a bilincs leszerelését követelte, de a szokásos, tizenötezer forintos ellentételezés kifizetését megtagadta. A felügyelők felszólították, hogy mutassa meg az ominózus igazolványt, hadd vehessék közelebbről is szemügyre, a taxis erre hozzájuk vágta a papírt, majd kocsijából baseballütőt vett elő, a gázsprayje után nyúló felügyelőt torkon ragadta, a karosszériához szorította, és ráemelte a botot - írja a Népszabadság pénteki számában.

A beszámolókból kiderül, hogy a taxist odaérkező kollégái akadályozták meg, hogy megverje az egyenruhást. Lefogták, mielőtt üthetett volna.

A felbőszült fuvarozót az I. kerületi rendőrök vitték el, akik várhatóan hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt indítanak eljárást ellene; ezt öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a törvény. Ha a közokirat-hamisítás is bebizonyosodik, azért három évet kaphat a férfi.