Eleonóra
-1 °C
2 °C

Jól irányzott döfés a szívbe

2006.10.03. 16:31
Befejezte a nyomozást a rendőrség az áprilisban történt játéktermi rablógyilkosság ügyében. A hét nap alatt elfogott tettes - egy budapesti taxis - a szakértő szerint játékfüggő volt.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt állhat hamarosan bíróság elé az a budapesti taxis, aki ellen egy XIII. kerületi játékteremben elkövetett rablógyilkosság miatt nyomoztak a rendőrök. A nyomozást befejezték, az ügy iratait elküldték a Fővárosi Főügyészségnek, mondta el az Indexnek Szigeti József őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság erőszakos, személy és vagyon elleni bűncselekmények osztályának nyomozója.

A rendőrségre április 18-án hajnalban érkezett riasztás a Béke utcai Kis Sanghaj kaszinóból, hogy támadás történt. A fél négy körül megérkező rendőrök senkit sem találtak a kaszinóban, a földön azonban vértócsák árulkodtak arról, hogy valami nincs rendben. A kaszinó átkutatásakor megtalálták a kasszásfülkébe zárva a kaszinó alkalmazottját, aki ekkorra már halott volt. A 30 éves férfivel egyetlen jól irányzott késszúrás végzett, a szív jobb és bal kamráján hatolt át a penge.

Aranyszínű taxi

A helyszíneléskor nem találtak tanúkat a rendőrök, viszont a kaszinó négy biztonsági kamerája remek színes felvételeket rögzített a történtekről. A képek alapján kezdték keresni a rendőrök az elkövetőt, akinek a fotóját a játéktermek környékén, de a médiában is közzétették. Végül ez utóbbi hatására jelentkezett egy tanú, aki látta a férfit aznap éjjel egy másik kaszinóban veszíteni. Az illető egy I. kerületi játékteremben kétszázezer forintot bukott, idegességében rugdalni kezdte a játékgépet, mire a biztonsági emberek kidobták. A férfi egy aranyszínű, Opel típusú taxival távozott.


Képek az elfogásról (Fotó: BRFK)

A taxitársaság révén már könnyű dolga volt a rendőröknek, a gyilkosságtól számított hetedik napon (25-én) elő is állították a 28 éves V. Attilát, aki beismerő vallomást is tett. A férfi azzal védekezett, hogy az előző kaszinóban sokat vesztett és a Kis Sanghajba azért tért be, hogy pluszba nyerje magát. Vallomása szerint a játékteremben azonban összebalhézott az alkalmazottal, aki átverte őt és ezért nem juthatott nyereményéhez. Úgy mesélte a rendőröknek, hogy elővette kését és azzal hadonászott, és követelt pénzt, majd 300 ezer forinttal távozott. Az alkalmazott halálát szerinte az okozhatta, hogy hadonászás közben megsebesíthette a késsel, de ezt nem vette észre.

A kamera nem hazudik

A rendőrök azonban nem fogadták el ezt a történetet, amire jó okuk volt. A játékterem kamerái ugyanis egész mást rögzítettek. A videófelvételeken jól látszott, hogy hajnali 3 óra 10-kor betér a tettes a helyiségbe, majd 4 perc múlva távozik is. 3 óra 17-kor ismét visszamegy, egyetlen határozott mozdulattal leszúrja a kaszinóst, behúzza a holttestet a kasszaszobába, magához veszi a pénzt (összesen 338 ezer forintot), és távozik.

Az elmeszakértő szerint a férfi játékfüggő szenvedélybeteg, ezt a gyanúsított tagadta, szerinte volt olyan hónap az életében, amikor egyáltalán nem is nyúlt játékgéphez. A férfi elvileg életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhető, de mivel büntetlen előéletű, valószínű, hogy a bíróság nem a legsúlyosabb büntetést szabja majd ki rá.