Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömegbe gázolt az ittas taxis

2002.10.12. 14:35
A szonda alapján ittas volt az a 28 éves taxis, aki szombaton reggel öt halálos áldozattal járó balesetet okozott. A rendőrség szerint a Mercedes tulajdonosa nem ismerte el, hogy ő ült a kocsi volánjánál. A tömeges gázolást követően a sofőr egyébként sértetlenül úszta meg a karambolt. Három életveszélyes sérültet kórházban ápolnak.
A rendőrség szerint néhány másodperces figyelmetlenség okozta valószínűleg azt a közlekedési balesetet szombat hajnalban a fővárosban, amelyben öten meghaltak. Egy férfi a balesetben megsérült később a környéken lévő lakásából kellett kórházba szállítani.

Halásos tarolás

A baleset akkor történt, amikor egy taxi a X. kerületi Jászberényi úton belerohant az egyik buszmegállóban várakozók közé. A Mercedes kidöntötte a buszmegálló tábláját, valamint a védőkorlátot, majd egy betonfalnak csapódott. A jelenlegi adatok szerint a taxi vezetőjének néhány másodpercnyi figyelmetlensége okozta a balesetet - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombati sajtótájékoztatóján. Lovász Győző alezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Osztályának illetékese elmondta, hogy a kórházban ápolt férfiak állapota válságos.

Elszíneződött

Lovász Győző elmondta azt is, hogy a balesetet okozó járművet jelenleg igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja. Közölte továbbá: a taxi vezetőjét a helyszínen megszondáztatták, és mivel a szonda elszíneződött, a sofőrt vérvétel céljából, illetve sérülései miatt kórházba szállították. Az alezredes elmondta, hogy a sofőrt - aki nem ismerte el, hogy ő vezette a járművet - halálos közúti baleset okozásával gyanúsítják és őrizetbe vették.