Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Hullarabló taxisofőrt keres a rendőrség

2002.10.21. 12:21
A Pest megyei rendőrség még mindig keresi azt a taxist, aki meglopott egy halálos balesetet szenvedett férfit október 12-én. A rendőrség feltételezi, hogy korábban, nem sokkal a baleset előtt, a 24 éves fiatalember a taxis utasa volt.
A XVIII. kerületi Szemerei úton B.Gy. halálra gázolt egy 24 éves férfit - értesült a HavariaPress. A fiatalember egy panzióból lépett ki az utcára, mikor elgázolták.

Több száz euró lehetett a halottnál

A balesetet követően B.Gy. segítséget hívott a sérült férfihoz, de előtte megkérte a közelben álló taxisofőrt, hogy próbálja ellátni a sérültet. A taxis nem segített, ehelyett elvette az akkor feltehetően már halott férfi kezéből szétszóródott pénzt, aztán távozott a helyszínről.

A rendőrség feltételezi, hogy a fiatalembert előzőleg a taxis szállította lakásához, a panzióba. Az elhunyt barátja, aki ugyancsak a panzióban lakott, a rendőröknek azt mondta, hogy 50 és 100 eurós címletekben sok pénz volt a társánál. Elképzelhető az is, hogy a fiatalember éppen a taxihoz sietett, mert barátja szerint szórakozni indult.

Szemtanúkat keres a rendőrség

A történteket két ember, a gázoló és a panzió portása látta, de a taxi rendszámát nem tudták megjegyezni. A Pest megyei rendőrség kéri mindazok jelentkezését, akik szemtanúi voltak az esetnek.