Valér
-2 °C
0 °C

Teázzon Ön 80 ezer fontért Károly herceggel!

2002.07.22. 08:48
Londoni sajtóértesülések szerint nyolcvanezer fontot - több mint 30 millió forintot - fizetett egy boldog licitáló azért, hogy jótékony célból együtt teázhasson Károly wales-i herceggel és meglátogathassa highgrove-i birtokának kertjeit.
Mint a Buckingham-palota szóvivője közölte, a sajátos árverést maga a brit trónörökös ajánlotta fel, hogy így vegyen részt élettársával, Camilla Parker-Bowles-szal együtt az ARK alapítvány támogatásában, amely beteg, erőszakot, vagy más fizikai bántalmazást elszenvedett gyermekeken próbál segíteni.

Vadászat Madonnánál, teniszezés Elton Johnnal

Károly wales-i herceg
A királyi család szóvivője ugyanakkor nem volt hajlandó megerősíteni a The Sunday Telegraph-ban megjelent összeget. A népszerű hetilap ugyanis megszólaltatta a herceg egyik közeli munkatársát, aki szerint a 80 ezer font Károly ötlete volt, mert "ehhez környezetében senki sem vette volna a bátorságot."

Az alapítvány más "díjakat" is tervezett a támogatás fejében: ilyen volt egy találkozó az angol bajnok és kupagyőztes Arsenal futball-csapat tagjaival, vadászat Madonna ashcombe-i birtokán, vagy pedig páros teniszmérkőzés Elton John és Guy Forget francia teniszbajnok ellen. Az ARK gálaestjén, amelyet július 11-én tartottak Londonban Elton John koncertjével egybekötve, 2,1 millió font - több mint 800 millió forint - gyűlt össze. Egy belépőjegy 5000 fontba - 1,9 millió forintba - került.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!